VRATIĆU SE U ZVEZDU: Trebalo je da ostanem duže na Marakani! Ajntraht me neće pustiti ni za 10 miliona...
Dejan Joveljić otvorio dušu, Foto: Starsport©

otvorio dušu

VRATIĆU SE U ZVEZDU: Trebalo je da ostanem duže na Marakani! Ajntraht me neće pustiti ni za 10 miliona...

Dejan Jovelji ima reč

Objavljeno:

Dugo se momak sa takvom 'glavom' nije pojavio na Marakani, svaka njegova izjava pokazivala je koliko se razlikuje od svojih vršnjaka i dokazivala da je satkan od pravog, šampionskog materijala.

Crvena zvezda je, čini se, prerano pustila u inostrasntvo jednog od svojih najvećih bisera omladinske škole u poslednjoj deceniji.

Ajntraht iz Frankfurta je prepoznao veliki talenat i za 4 miliona evra doveo je u svoje redove Dejana Joveljića, koji je zbog velike konkurencije u napadu prosleđen u Ajntraht na pozajmicu.

foto: EPA/Armando Babani

Fudbaler iz Bjeljine smatra da je mogao još da ostane na Marakani, na koju će se vratiti jednog dana da završi započetu misiju.

-U Crvenoj zvezdi sam proveo deset godina. Nastaviće se moja misija u tom klubu. Kad-tad… Naravno dam sam mogao da ostanem još u klubu, čak bih i voleo da se to desilo. Međutim, situacija je bila takva da sam morao da odem. Pamtiću mnogo, ali mnogo divnih stvari. Odrastanje, preko 40 golova u polusezoni za omladince, debi u prvom timu, debi u Ligi šampiona. Sve je to bilo divno, mogu da se samo zahvalim svim ljudima, posebno treneru Milojeviću koji mi je dao šansu da debitujem. Naravno, i sada pratim Crvenu zvezdu kako gura. Dobro sve to izgleda - rekao je Joveljić za Mozzart sport.

foto: Starsport©

Joveljić je u Anderleht stigao na šestomesečnu pozajmicu, koji se u poslednej vreme nalazi u problemima, ali epitet kraljevski klub govori o tome kakav je tim u pitanju. Mladi reprezentativac Srbije je pre prekida sezone uspeo da postigne jedan gol i podeli jednu asistenciju.

- Uvek je tu pritisak velikih ciljeva, pobeda, posebno sada posle dve teške godine. Ali to za mene nije predstavljalo nikakav problem. Ja sam vaspitavan u Crvenoj zvezdi.

Ajntaht ima dugoročne planove sa Joveljićem, koji ima sjajan odnos sa sportskim direktorom Fredijem Bobićem.

- Imam odličan odnos sa njima. Baš odličan. Nekoliko dana pre kraja prelaznog roka pričali smo više o dva sata o mom statusu. Postojala je dilema da li da ostanem ili odem na pozajmicu. Anderleht se već javio. Na kraju smo prevagnuli da je najbolje da odem negde po minute. To što Anderlet nije želeo da ubaci otkupnu klauzulu u ugovoru o pozajmici Anderlehtu najbolje govori da računaju na mene. Ne bi se ništa promenilo ni da je taj klauzula deset miliona evra. Zato se posle ove pauze vraćam da završim ono zbog čega sam došao - istakao je Joveljić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.