KONAČNO SE OGLASIO PAOLO MALDINI: Otkrio je kroz šta je sve prošao, ali i kako se sada oseća! Razotkrio je koronu!
Maldini i Boban, Foto: EPA/EMANUELE PENNACCHIO

SADA MNOGO VIŠE KAPIRAMO BOLEST

KONAČNO SE OGLASIO PAOLO MALDINI: Otkrio je kroz šta je sve prošao, ali i kako se sada oseća! Razotkrio je koronu!

Hvala ti, Paolo, što nas učiš o ozloglašenom virusu

Objavljeno:

"Najgore je iza mene. Bilo je to nešto slično gripu, samo gore. Kad se sve završi, onda ćemo razmišljati o povratku na staro", javio se za Corriere della sera Paolo Maldini (51).

Legenda Milana je dva tjedna nakon što je osjetila prve simptome dobila potvrdu kako je zaražena koronavirusom, a istu je sudbinu dijelio i njegov sin Daniel (18). Obojica su odmah otišli u samoizolaciju, a nakon pet dana Paolo je prvi put progovorio o virusu.

- Ćao svima, želeo sam da vam se zahvalim za sve poruke podrške i ljubav koju ste poslali meni i mom sinu. Dobro smo, izborili smo se sa virusom za oko nedelju dana. Hvala na još jednom na svim porukama. Želeo bih da zahvalim svim doktorima, sestrama, medicinskim radnicima, civilnoj zaštiti, policiji, hvala svima koji se suočavaju sa ovom vanrednom situacijom i pokazuju profesionalnost i veliku dozu hrabrosti. Zbog vas smo ponosni što smo Italijani - istakao je legendarni Paolo.

- Gledajte, poznajem svoje telo. Sportista zna sebe. Osećate nekakav pritisak u prsima, nov je to virus. Naučnici se bore protiv protivnika kojeg ne poznaju. To je kao ružniji grip- započeo je Maldini i nastavio:

- Osećao sam bolove u zglobovima i mišićima, a moja temperatura nije išla iznad 38.5. Trebalo je da idem da pogledam utakmicu Milana i Đenove, ali ostao sam kod kuće, a već dve nedelje nisam video nikog iz Milana. Koliko znam, niko od igrača nije pozitivan.

- Saznao sam da je prijatelj s kojim sam se nedavno video pozitivan na koronavirus, kao i jedna osoba s kojom sam radio. Ne znam ko je započeo lanac, ali odmah sam se javio doktoru te sam testiran i nakon dva dana stigao je pozitivan nalaz. Bio sam malo zabrinut jer jedan moj prijatelj koji ima respiratorne probleme trenutno je u bolnici u Lenjanu i ne može da spava, ima noćne more. No, ja sam bolje.

Sad provodi vreme u samoizolaciji, a on i njegov sin Danijel osjećaju se sve bolje. Ističe da je teško izolovati se u potpunosti kad si sa porodicom, ali svako odrađuje svoj deo. Spava više nego inače jer je to jedna od retkih stvari kojoj se sad može 'vise posvetiti'. A prokomentarisao je i stanje u Seriji A.

- Verujem da će se održati neka završnica prvenstva, samo ne mogu reći kad. U fudbalu je nemoguće igrati i trenirati bez bliskog kontakta, a nije svaka ekipa jednako zahvaćena ovim virusom. No, sad je bitno da ostanemo mirni i nadam se da ćemo, kad sve ovo prođe, znati da cenimo ono što imamo. Možda se nećemo svi promeniti, ali ima onih koji hoće - završio je Paolo Maldini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.