SRPSKI ATLETIČAR NALAZI SE U EPICENTRU PAKLA KORONE: Da nije dobio jedan papir - ko zna šta bi sada bilo s njim...
Luka Trgovčević, Foto: Printscreen

VEOMA VAŽNA PRIČA

SRPSKI ATLETIČAR NALAZI SE U EPICENTRU PAKLA KORONE: Da nije dobio jedan papir - ko zna šta bi sada bilo s njim...

Do kad će ove mere trajati još se ne zna, ali ima nekih najava

Objavljeno:

Srpski atletičar Luka Trgovčević živi u Rimu, pa je tamo i dočekao Koronavirus koji je u Italiji odneo više od 2000 života. Doduše, kako on kaže, zahvaljujući srpskom Atletskom savezu (SAS) život mu je malo olakšan.

Pandemija koronavirusa nakon Kine najviše je odnela života u Italiji. Pojedini italijanski mediji trenutnu situaciju porede sa gubicima iz Drugog svetskog rata, a jedan od ljudi koji se nalazi i živi u Italijanskoj prestonici Rimu je i srpski reprezentativac u preponama Luka Trgovčević.

- Situacija je zaista zastrašujuću, život je bukvalno stao. Nikom ni ne pada napamet da izlazi iz kuće. Isključivo se ide samo do apoteke ili marketa, ostalo ništa ni ne radi. Kafići, tržni centri i sve što nema veze sa osnovnim životnim namirnicama je pod ”ključem” - rekao je Luka Trgovčević za Atlex.

Najgore za svakog sportistu je kada ne može da trenira. Za razliku od fudbala i fudbalera koji uglavnom žive u privatnim kućama i imaju uslove da u njima i treniraju, atletičari i ostali sportisti iz ”manjih” sportova osuđeni su na kućni karantin bez treninga. Međutim Luka je jedan od malog broja srećnika koji ima papir, crno na belo, da može da trenira.

- Zahvaljujući ljudima iz Atletskog saveza Srbije ubačen sam u malu grupu Italijanskih atletičara koji su dobili specijalnu dozvolu da treniraju. Za njih jedno 10-ak je otvoren jedan stadion koji je na moju sreću i objekat na kojem ja inače treniram - ističe preponaš za Atlex.

Pre dobijanja ove dozvole Luka kao i ostali morali su da budu testirani.

- Pre dobijanja tog papira koji nam omogućava ulazak na stadion bili smo detaljno pregledani da se ustanovi da nemamo nikakvih zdravstvenih problema. Tek nakon toga nam je omogućen ulazak na stadion.

Treninzi na otvorenom su rešeni za srpskog atletičara, ali i dalje ne sme da obavlja fizičke aktivnosti u zatvorenom.

- U teretanu ne smemo pa se snalazimo. Stepenice, gume, pilates lopte, mali tegići… improvizujemo i snalazimo se, šta nam drugo preostaje - kaže Trgovčević.

Do kad će ove mere trajati još se ne zna, ali ima nekih najava.

- Rekli su nam da se do četvrtog aprila ništa neće menjati. Tek tad ćemo znati nešto više pa smo zbog toga krenuli da iznosimo tegove i šipke napolje kako bi mogli da radimo i snagu i celokupni trenažni proces ispoštujemo do kraja - zaključio je Trgovčević.

Luka trenira u evropskom epicentru pandemije, samo ostaje da se vidi hoće li Atletski savez Srbije uspeti da izdejstvuje dozvolu i za srpske atletičare u Srbiji kako bi nastavili da treniraju, makar za one najbolje, koji zemlji donose evropska i svetska odličja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Atlex.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.