FUDBAL NIJE VAŽNIJI OD ŽIVOTA: Obi Mikel dao otkaz u klubu, jer su ga terali da igra usred haosa zbog koronavirusa!
Džon Obi Mikel je otišao iz Turske, Foto: EPA/Juanjo Martin

Javno kritikovao VLAST

FUDBAL NIJE VAŽNIJI OD ŽIVOTA: Obi Mikel dao otkaz u klubu, jer su ga terali da igra usred haosa zbog koronavirusa!

Tačnije dogovorio je sporazumni prekid ugovora s obzirom da ne želi da rizikuje svoje zdravlje i zdravlje bližnjih

Objavljeno:

Džon Obi Mikel je raskinuo svoj ugovor sa Trabzonom zbog epidemije koronavirusa, odnosno, zato što nacionalno prvenstvo u Turskoj još nije prekinuto zbog pandemije, već se i dalje igraju utakmice.

Čuveni nigerijski fudbaler je prethodnih dana apelovao na čelnike Fudbalskog saveza Turske da "uključe mozak" i donesu racionalnu i razumnu odluku i prekinu sa takmičenjima, kao što su to uradile skoro sve evropske zemlje, ali oni to nisu učinili.

Zbog toga je sada dogovorio sporazumni raskid saradnje sa klubom u koji je došao prošlog leta kao slobodan igrač i potpisao dvogodišnji ugovor.

On nije bio u protokolu za meč sa Bešiktašom u prethodnom kolu tokom vikenda, a pretpostavlja se da je to zato što je odbio da igra usled ovakvih uslova i pojačane aktivnosti virusa Covid-19 širom sveta.

Još pre nekoliko dana je Obi Mikel poručivao putem mreža "da se ne oseća prijatno da igra u ovom trenutku i ne želi da igra, jer bi svi trebalo da su kod kuće sa svojim porodicama".

S obzirom da je reč o sporazumnom prekidu saradnje njemu neće biti isplaćen novac koji bi zaradio do isteka ugovora, kao što je to slučaj kada klub samoinicijativno raskine ugovor, niti bilo kakva kompenzacija.

Podsećamo da se u Evropi još samo u Turskoj i Belorusiji i dalje igra fudbal, doduše pred praznim tribinama, dok su Rusija i Mađarska u ponedeljak donele odluke o prekidima šampionata.

Džon Obi Mikel bi trebalo da se vrati u London, gde mu živi porodica još od kada je on nastupao za Čelsi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.