KORONAVIRUS UNAKAZIO HRVATE PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Zlatko Dalić ih neće voditi na kontinentalnoj smotri?
Zlatko Dalić, Foto: AP

ŠANSA ZA SRBIJU AKO SE PLASIRA

KORONAVIRUS UNAKAZIO HRVATE PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Zlatko Dalić ih neće voditi na kontinentalnoj smotri?

Selektor je uvek govorio da treba “pričekati da prođe EURO”, međutim sve se menja i ne bude li kontinentalne smotre definitivno u junu, videćemo kako će se sve završiti

Objavljeno:

Zlatko Dalić ima ugovor s Fudbalskim savezom Hrvatske do 31. jula 2020. godine. Zbog te informacije Hrvati su trenutno u ozbiljnoj panici, jer u momentu kada UEFA objavi pomeranje EURO 2020, naše komšije formalno neće imati selektora za to takmičenje. Otkaže li se kompletan reprezentativan program i u svibnju-lipnj u maju i junu, do kraja tekućeg mandata dosadašnji selektor Vatrenih ostaje bez ijedne utakmice.

Mediji iz ove zemlje, među kojima prednjači Jutarnji list, spekulišu ipak da je to samo formalnost, da će srebrni iz Rusije i dalje biti na kormilu nacionalne ekipe, a deluje im kao sigurna opklada da će voditi ekipu na Evropskom prvenstvu, iako zvanično ne izgleda tako u ovom momentu.

I zato HNS, Davor Šuker i Marijan Kustić, čim se pomeri EP na druge datume - a Šuker je javno rekao da je odlaganje i njegov stav - nemaju razloga da čekaju, već moraju da mu stave na sto novi ugovor.

Reprezentacija Hrvatske
Reprezentacija Hrvatske foto: AP

Selektor je uvek govorio da treba “pričekati da prođe EURO”, međutim sve se menja i ne bude li kontinentalne smotre definitivno u junu, nema razloga da se s razgovorima o produžetku saradnje bilo što čeka, osim koliko je nužno kako bi se smirila epidemija koronavirusa i život vratio u normalne kolotečine. Čim se to dogodi treba definisati ko će voditi reprezentaciju u jesenji program, jer otezanje može biti i više nego kontraproduktivno po njih.

Dalić je na pitanje vidi li se na klupi i u Ligi nacija, nedavno kazao: - Zašto ne, ali videćemo nakon prvenstva Evrope.

Inače, ukoliko bi Hrvati ostali bez standardnog i uspešnog selektora, a naša reprezentacija se kroz baraž kvalifikovala za EURO 2020, onda bi izabranici Ljubiše Tumbakovića igrali u grupi sa realno obezglavljenim Vatrenima, pa bi naše šanse da prođemo tu grupu koja se igra u Ujedinjenom kraljevstvu značajno skočile

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.