Pobuna Barselone: Kataloncima ugroženo pravo izražavanja! (FOTO)
Foto: AP

Nezadovoljni prvaci

Pobuna Barselone: Kataloncima ugroženo pravo izražavanja! (FOTO)

Šampion Španije izrazio nezadovoljstvo povodom odluke da na meču protiv Sevilje budu zabranjene zastave njihove pokrajine
Objavljeno:

Fudbalski klub Barselona uložio je žalbu na odluku španske vlade da zabrani zastave Katalonije u finalu Kupa kralja protiv Sevilje, ocenivši da je to napad na slobodu izražavanja.

foto: Reuters
Katalonski klub je naveo da se žalio kako bi zaštitio prava svojih navijača. - FK Barselona ovako brani, i nastavilja da brani, slobodu izražavanja svojih navijača i simpatizera - navodi se u saopštenju.
foto: AP
Klub je ranije izrazio "totalno i kompletno neslaganje" sa vladinom objavom od srede, četiri dana pre finalnog meča u Madridu. - FK Barselona smatra da je ova odluka napad na slobodu izražavanja, osnovna prava svakog pojedinca da izrazi svoje ideje i mišljenja slobodno i bez cenzure - navodi se u saopštenju. Vlada je navela da je zabrana političkih zastava proglašena kao deo bezbednosnih mera koje se sprovode na stadionu Visente Kalderon. Katalonci su naveli da ne postoji pravna osnova za zabranu i pozvao je vladu na zajedničko pravljenje dobre atmosfere u subotnjem finalu. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.