ZVANIČNO JE - KORONAVIRUS UGROZIO LIGU ŠAMPIONA: Doneta je prva odluka u vezi s revanšima 1/8 finala!
Stadion Mestalja će biti prazan, Foto: EPA/Miguel Angel Polo

Tako je najbolje

ZVANIČNO JE - KORONAVIRUS UGROZIO LIGU ŠAMPIONA: Doneta je prva odluka u vezi s revanšima 1/8 finala!

UEFA je rešila da reaguje preventivno i spreči eventualno širenje koronavirusa

Objavljeno:

Epidemija koronavirusa, koji se sve više širi Evropom, utiče na sportske događaje već nekoliko nedelja, a sad imamo i prvi meč u Ligi šampiona koji će se igrati pred praznim tribinama.

Usled rizika od širenja ovog opasnog virusa odlučeno je da se revanš osmine finala Lige šampiona između Valensije i Atalante na "Mestalji" igra pred praznim tribinama.

Razlog za to jeste što je u Italiji već dve nedelje pojačana aktivnost koronavirusa, a Atalanta dolazi iz Bergama koji se nalazi u Lombardiji koja je označena kao žarište koronavirusa u Evropi.

Podsećamo da je nedavno prvi zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj najverovatnije bio zaražen baš dok je boravio u Bergamu na utakmici između Atalante i Valensije.

UEFA je odlučila da preduzme preventivne mere i spreči širenje zaraze na stadionu, posebno ukoliko bi veliki broj navijača Atalante došao u Španiju.

Zbog koronavirusa je bez prisustva publike odigran i revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope između Intera i Ludogoreca (2:1), a INter će pred praznim tribinama igrati i protiv Hetafea u predgrađu Madrida u četvrtak.

U Italiji je do sada potvrđeno 2.706 zaraženih koronavirusom i 107 mrtvih.

Atalante je u prvom meču pobedila Valensiju 4:1.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.