DEJO 'ZAVRŠIO' CRNOGORSKOG IBRAHIMOVIĆA: Baš teška odluka i veliko pojačanje za Sokolove!
Savićević i Kokeza, Foto: Dado Đilas

novi reprezentativac

DEJO 'ZAVRŠIO' CRNOGORSKOG IBRAHIMOVIĆA: Baš teška odluka i veliko pojačanje za Sokolove!

– Ovo je za mene bila teška odluka. Ja sam Šveđanin, ali gajim osećanja prema Crnoj Gori.

Objavljeno:

Reprezentacija Crne Gore dobila je novog reprezentativca.

Selektor Faruk Hadžibegić i prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, sastali su se sa napadačem Rozenborga, Dinom Islamovićem koji je doneo odluku da u budućnosti nastupa za „sokolove“.

Islamović je u januaru debitovao za najbolji tim Švedske u prijateljskom susretu sa Moldavijom, a kako nije igrao zvanične, kvalifikacione mečeve FIFA će dati pozitivan odgovor kada je u pitanju promena nacionalnog tima.

– Ovo je za mene bila teška odluka. Ja sam Šveđanin, ali gajim osećanja prema Crnoj Gori. Moji roditelji su iz Crne Gore, imam svoje korene tamo. Teško jeste, ali ovo je bio pravi trenutak da donesem ovakvu odluku - izjavio je Islamović za sajt Rozenborga.

Napadač ima 26 godina, u seniorskoj karijeri nastupao je za Groningen, Treleborg i Ostersund, odakle je krajem prošle godine prešao u Rozenborg.

Imao sam ovu mogućnost skoro godinu dana, crnogorski Savez je bio zainteresovan. Prelazak u Rozenborg je korak napred u mojoj karijeri, a isto je i u slučaju izbora nacionalog tima. Biće mi velika čast da predstavljam Crnu Goru i znam da će ovo biti sjajno iskustvo dodao je Islamović, koji je nastupao za nacionalne timove Švedske za uzrast do 17, 19 i 21 godine.

Crna Gora je dobila protivnike u sledećem izdanju Lige nacija, a to će biti selekcije Kipra, Luksemburga i Azerbejdžana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.