MAJSTORE, A SRBIJA?! Selektori svih rivala Orlova u Ligi nacija se oglasili, Rusa morali da podsećaju na nas!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

oglasili se redom

MAJSTORE, A SRBIJA?! Selektori svih rivala Orlova u Ligi nacija se oglasili, Rusa morali da podsećaju na nas!

U principu ih trenutno ni ne zanima Liga Nacija, pre svega jer je njen početak daleko

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale za predstojeću Ligu nacija. Rivali Orlovima biće Rusija, Turska i Mađarska.

Posle žreba oglasio se i sportski direktor FSS Vladan Matijašević:

- Moglo je sigurno i lakše da bude, dobili smo jednu od najtežih grupa. Mislim da možemo da igramo sa svima, očekujemo dobar rezultat. Najveći rivali su nam Rusija i Turska, ali ne bih zaboravio ni Mađare. Mnogo toga zavisiće od rasporeda, ali i predstojećeg Prvenstva Evrope, ako uspemo da se plasiramo. Sve je onda drugačije, pre svega atmosfera. Ne možemo, dakle, da pričamo ništa unapred, ali sigurno da nas očekuju zanimljive utakmice. Nikome neće biti lako - rekao je Matijašević.

Reagovao je i selektor Mađarske Marko Rosi.

- Za nas je novo izdanje Lige nacija daleko. Fokusirani smo na martovski baraž za Evropsko prvenstvo. Što se tiče današnjeg žreba mogu da kažem da teže rivale nisam mogao ni da zamislim. Pogledajte, Turska iz trećeg šešira. To samo po sebi govori koliko je naša grupa snažna. Rusija, Turska i Srbija biće favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe da zadržimo mesto u Ligi B. Služiće nam te jake utakmice da rastemo dalje. Radujem se tome - rekao je Italijan.

Selektor Rusije Stanislav Čerčesov je rekao da je od svih ekipa jedino Srbija nepoznanica.

- Grupa kao grupa. Često igramo sa Turcima, igrali smo i sa Mađarima pre par godina, počeli su da igraju malo drugačije nego pre. Sve ih dobro znamo - rekao je Čerčesov, a zatim dobio konstataciju da je zaboravio na Srbiju:

- Nismo navikli na njih. Čak ćemo pre toga igrati prijateljsku utakmicu sa njima, uz pomoć koje ćemo se pripremati za Evropsko prvenstvo. S obzirom na to da je EURO pre Lige nacija, ne mogu sada mnogo da pričam o tome. Po završetku Evropskog prvenstva, počećemo da se koncentrišemo na to - rekao je selektor Rusije.

A za kraj, selektor Turske Senol Guneš je nahvalio sve tri ekipe.

- Timovi u grupi su sve ekipe vrhunskog nivoa sa fudbalskom kulturom, fudbalskom pozadinom. Želimo da budemo prvi i stičemo iskustvo. U drugim grupama bismo mogli da ostanemo jači, ali ova je dobra i u pogledu putovanja - rekao je selektor Turaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.