NIJE SAMO IZBACIVANJE IZ EVROPE: Mančester Sitiju preti još veći pakao - ako se to desi, slobodno nek stave katanac
Mančester Siti, Foto: EPA/Nigel Roddis

GRAĐANI U PROBLEMIMA

NIJE SAMO IZBACIVANJE IZ EVROPE: Mančester Sitiju preti još veći pakao - ako se to desi, slobodno nek stave katanac

Engleski mediji odmah su se raspisali o svim mogućim opcijama koje očekuju klub s Etihada

Objavljeno:

Aktualni šampion Engleske Mančester Siti izbačen je odlukom UEFA iz svih evropskih takmičenja naredne dve sezone. Zbog kršenja finansijskog fer-plej pravilnika, zbog netačnog prikazivanja dohodaka od strane sponzora, zbog još nekih prekršaja u ekonomskom spektru Aguero, Sterling, Marez i ostali Građani naredne dve godine neće u Evropu.

Ništa od toga još nije zvanično potvrđeno. Žalba na odluku krovne evropske fudbalske kuće odgađa izvršenje kazne, a iz redova Sitija već su najavili da će u što kraćem periodu otići na CAS, međunarodni sud za sportsku arbitražu kako bi se taj slučaj tamo odvio do kraja.

Biće to, već je sada jasno, medijski najpraćeniji slučaj otkako CAS u švajcarskoj Lozani odlučuje o sporovima između subjekata u sportu.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiola foto: EPA/Sergey Dolzhenko

Engleski mediji odmah su se raspisali o svim mogućim opcijama koje očekuju klub s Etihada. Ono što znamo je da se za sada ništa nije promenilo i da se neće promeniti do kraja ove sezone. Sitiju ostaju osvojeni bodovi i plasmani u svim takmičenjima, ali otvaraju se mnoge istrage.

Miror tako piše da će se Premijer liga detaljnije pozabaviti Sitijevim finansijama koje će takođe istraživati mnogo dublje nego do sada. Ako se pokaže da nisu poštovana pravila, klubu preti oduzimanje bodova. Kada i koliko tačno, još se ne zna, ali će se saznati nakon što se dovrše istražne radnje koje će voditi Premijer liga.

Neki idu toliko daleko pa kažu da će se, za vreme za koje se tvrdi da su kršena finansijska pravila, a to je između 2012. i 2016. godine, oduzimati bodovi što bi teoretski moglo značiti da će Siti ostati bez svoje dve titule prvaka Engleske, ali to je malo verovatna opcija. Spominje se i mogućnost izbacivanja u treću ligu, videćemo...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.