TADIĆ NAJBOLJI U EVROPI: Ispred Mesija i Mbapea, a Ronalda nema ni na mapi!
Dušan Tadić i Hakim Zijeh su najbolji asistenti Evrope, Foto: AP

Veliko priznanje

TADIĆ NAJBOLJI U EVROPI: Ispred Mesija i Mbapea, a Ronalda nema ni na mapi!

Srpski reprezentativac deli prvu poziciju sa saigračem iz Ajaksa

Objavljeno:

Fudbaleri Ajaksa Dušan Tadić i Hakim Zijeh nalaze se na čelu liste najboljih asistenata u sezoni 2019/20 u svim evropskim ligama, koju je objavio portal "Transfermarkt".

Srpski reprezentativac i Marokonac ove sezone zabeležili su po 21 asistenciju, što je dvojcu Ajaksa donelo prvu poziciju na listi najboljih asistenata svih evropskih liga.

Tadić je do tog učinka došao odigravši 35 utakmica, dok je Zijeh to ostvario na 30 mečeva, pa je Markonac i budući igrač Čelsija u poretku rangiran ispred srpskog asa.

Hakim Zijeh i Dušan Tadić sjajno sarađuju u Ajaksu
Hakim Zijeh i Dušan Tadić sjajno sarađuju u Ajaksufoto: EPA/Maurice van Steen

Na trećoj poziciji je Kevin de Brujne iz Mančester Sitija sa 18 asistencija na 31 odigranoj utakmici, a sa jednom asistencijom manje slede Džejdon Sančo (Borusija Dortmund, 29 utakmica), Anhel di Marija (PSŽ, 32 utakmice), Hesus Korona (Porto, 35 utakmica), Rud Vormer (Briž, 37 utakmica) i Matje Valbuena (Marsej, 26 utakmica).

Osma pozicija pripala je napadaču PSŽ Kilijanu Mbapeu sa 16 asistencija, Lionel Mesi iz Barsleone je deveti sa 15 dodavanja na 16 utakmica, dok je igrač Bajerna Tomas Miler 10. na listi sa istim učinkom kao i Argentinac, ali sa četiri meča više.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.