BIO SAM RAZOČARAN, LAGAO BIH DA NIJE TAKO: Ne bih imao ništa protiv da ostanem u Zvezdi do kraja karijere!
Milan Gajić, Foto: FK Crvena zvezda

espreso u antaliji

BIO SAM RAZOČARAN, LAGAO BIH DA NIJE TAKO: Ne bih imao ništa protiv da ostanem u Zvezdi do kraja karijere!

Sada, šest meseci nakon toga se dosta stvari promenilo i Gajić je na novom početku. U razgovorima sa novinarima u turskom Beleku je otvoreno pričao o svemu što mu se dešavalo u proteklom periodu

Objavljeno: 08:56h
Nikola Husein

(od izveštača Espresa iz Beleka)

Fudbaler Crvene zvezde Milan Gajić proslavio je u utorak svoj 23. rođendan, kao i navršenu godinu u dresu srpskog šampiona.

Iako je najavljen kao veliko pojačanje došavši iz Bordoa, stiče se utisak da nije napredovao onoliko koliko se očekivalo.

Pod komandom Vladana Milojevića pružao je promenljive partije, a zbog velike konkurencije nije ni bio registrovan za Ligu šampiona ove sezone.

Sada, šest meseci nakon toga se dosta stvari promenilo i Gajić je na novom početku. U razgovorima sa novinarima u turskom Beleku je otvoreno pričao o svemu što mu se dešavalo u proteklom periodu.

- Zadovoljan sam proteklom godinom. Došao sam u Zvezdu iz malo težeg perioda u Bordou gde nisam igrao i trebalo mi je vremena da se prilagodim, načinu igre, zahtevima. Zadovoljan sam. Ispunio sam lična očekivanja. Imao sam i dobre partije i neke malo lošije, ali u suštini je dobro.

Šta je ono što bi sebi poželeo za rođendan?

- Pre svega, poželeo sam duplu krunu, to je ono što nam nedostaje. To je želja i ekipe i mene. U drugom delu godine želim Evropu, Ligu šampiona, ali fokus mi je na duploj kruni.

Kako ti se čini novi trener Dejan Stanković?

- Više puta sam ponovio, ono što je mene fasciniralo jeste energija koju je "mister" doneo sa sobom. Mnogo entuzijazma, mnogo volje i želje. Zajedno smo skoro mesec dana, vide se novine koje je uneo, dosta se potencira na taktici, što je očekivano, obzirom da je proveo većinu karijere u Italiji.

foto: Emilija Jovanović

Da li vam je on rekao da ga zovete pod tim prefiksom, ili?

- Oslovljavamo ga sa mister, tako je od početka, spontano je krenulo.

Vratimo se na prethodnu godinu, nije te bilo u planovima Milojevića za Ligu šampiona. Kako si to doživeo?

- Bio sam razočaran, lagao kad bih rekao da je bilo lako, ali sam prihvatio profesionalno, nastavio da radim i da čekam šansu i probam da je iskoristim na svakoj utakmici koju sam dobijao.

foto: crvenazvezdafk.com

Tvoja uloga u klubu?

- Verujem da je klubu i dalje cilj da ja budem desni bek. To je i moja vizija za budućnost, ali top dolazi iz kontinuiteta dobrih igara u Zvcezdi, inače igara kojih mi je kod bivšeg šefa struke falilo. Cilj mi je da se ustalim na terenu. Put do toga je trnovit, stvari u životu moraju da se poklope. I kad nekad mislite da ste blizu, ne mora da se ostvari.

Kako sada gledaš na uspeh od 2015. godine, kada ste postali šampioni sveta na Novom Zelandu?

- To je bio kako neki kažu dečiji fudbal, mada ja to tako ne gledam. Sve ostalo je nadogradnja.

Tvoja karijera u par reči?

- Zadovoljan sam svojom karijerom. Često mi ljudi govore da Bordo nije bio pravi potez za mene, ja to ne vidim tako. Ja sam igrao u OFK Beogradu i kad se pojavio Bordo, kako da ne prihvatim, veliki klub. Onda sam imao dve teške povrede, skoro godinu dana nisam bio na terenu. Tamo sam se oblikovao kao čovek.

foto: Starsport©

Plaši li te konkurencija?

- Znate kako, u svakom klubu postoji konkurencija. Nikad nisam imao problem konkurencije i borbe za poziciju. Ja sam poštovao odluke trenera. Nisam neko ko bi na prvu loišu stvr menjao klub. Ovde sam, Zvezda je veliki klub, želim da ostavim trag, nije mi cilj samo da odem negde.

Očekuješ li bolji status dolaskom Stankovića?

- Rano je još da vidim koliku ću minutažu imati. Još se ekipa namešta. Verujem da će biti dovoljno minuta za sve.

Od Zvezdinih klinaca se mnogo očekuje. Kakav utisak na tebe ostavljaju?

- Krstović i Velja Nikolić su tu sa nama, znam ih, potencijali su, blago ovog kluba. Što se Gavrića tiče, tek sam ga video, oduševio me je. Odličan je u igri jedan na jedan. Oni su svi blago Crvene zvezde.

foto: FK Crvena zvezda

Novajlija Sanogo?

- Sanogo je igrač sa velikim internacionalnim iskustvom. Na njemu je da podigne fizičku spremu, verujem da će doneti novinu u našu igru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.