NOVA ZVEZDINA DESETKA: Ili pukovnik ili pokojnik...
Marko Marin, Foto: Starsport©

espreso analiza

NOVA ZVEZDINA DESETKA: Ili pukovnik ili pokojnik...

Polusezona koja može mnogo toga da odluči

Objavljeno: 22:11h

Odlazak Marka Marina iz Crvene zvezde iznenadio je mnoge navijače kluba sa Marakane, pa sada se mnogi pitaju ko će preuzeti njegovu ulogu u igri srpskog šampiona, a kao prirodna zamena se nameće jedno ime.

Mirko Ivanić - čovek koga je sportski sektor crveno-belih jurio u nekoliko prelaznih rokova je prošle zime na kraju za milion evra iz BATE Borisova stigao u Ljutice Bogdana - nije opravdao očekivanja zvezdaške javnost, bio je na velikom udaru kritičara, govorili su da to nije onaj igrač koji je plesao po terenu u dresu Vojvodine i svima je bilo jasno da nešto ne štima, a da Mirko ume i zna mnogo bolje od onoga što je prikazivao.

Ivanić i Alkantara
Ivanić i Alkantara foto: Starsport©

U jednom trenutku tokom prethodne polusezone većina ga je otpisala, a kada se tako nešto desi na Marakani retko koji igrač smogne snage i uzdigne se iz situacije. Ivanić je krajem jesenjeg dela prvenstva podigao nivo igre i nagovestio da bi mogao da bude jedan od retkih koji se vratio iz "mrtvih", ali daleko od toga da je to bio na svom maksimumu.

Jedan od osnovnih problema u igri 26-godišnjeg veziste bila je pozicija. Vladan Milojević nije uspevao da mu pronađe mesto na kom bi mogao da pokaže plemenite fudbalske kvalitete koje poseduje.

Ivanić nije igrač koji može svojom brizinom da probija po strani, njegovi glavni aduti su sjajna tehnika, pregled igre i mogućnost da jednim pasom izbaci kompletnu odbranu protivničke ekipe. To ne može mnogo igrača, to se ne trenira. Sa tim se ili rodiš ili ne, a Ivanić je dobio taj dar od Boga.

Glavni razlog za to što nije igrao na mestu na kom se najbolje snalazi je Marko Marin. Doskorašnji kapiten Zvezde je jednostavno "gušio" Ivanića na terenu i ovaj nije mogao da pokaže svoj pun potencijal, što je Mitar Mrkela u jednom intervjuu to i potvrdio.

- U svakom potezu i na treningu i na utakmicama se vidi da je Mirko Ivanić odličan igrač. Njegov osnovni problem je što se u postavi, zajedno sa kapitenom Marinom, teško snalazi. Govorim o ozbiljnim takmičarskim utakmicama u Evropi - istakao je Mrkela.

foto: Starsport©

Trenutno stanje na Marakani se "nacrtalo" Ivaniću, Zvezda neće dovesti zamenu za Marina, tako da mu je ovo možda poslednja prilika da ubedi javnost da je fudbaler za velika dela i da sportski sektor nije pogrešio.

Ispred Mirka Ivanića je polusezona odluke...

(B. Komnenić)

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.