Sevilja će drugi put zaredom braniti trofej, ali je Liverpul sprečio duplo špansko finale! (FOTO) (VIDEO)

Liga Evrope, 1/2 finala

Sevilja će drugi put zaredom braniti trofej, ali je Liverpul sprečio duplo špansko finale! (FOTO) (VIDEO)

Andalužani će se treći put uzastopnom boriti za trofej koji su prethodna dva puta osvajali, a sada će im rival biti engleski velikan koji je eliminisao drugog španskog predstavnika u polufinalu
Objavljeno: 23:20h

Posle finalista Lige šampiona, saznali smo i koja dva tima će se boriti za trofej u Ligi Evrope. Još jedan španski tim će igrati finale evropskog takmičenja, odnosno, Sevilja, prošlogodišnji osvajač LE, braniće u finalu pehar koji će pokušati da preotme Liverpul. Enfild se trese kad zajedno pevaju navijači Liverpula i Viljareala! (FOTO) (VIDEO) Ipak, se nije dogodilo dvostruko špansko finale u evropskim kupovima, to su sprečili fudbaleri Liverpula, koji su u revanš meču polufinala ne "Enfildu" deklasirali Viljareal 3:0 i nadoknadili minimalni poraz iz prve utakmice.

U drugom polufinalu Sevilja je na svom terenu takođe bila ubedljiva protiv Šahtjora 3:1 i posle 2:2 u Ukrajini domogla se trećeg uzastopnog finala u ovom takmičenju, uz napomenu da je prethodna dva puta trijumfovala.
Na "Enfildu" je domaćin prelomio utakmicu u drugom poluvremenu kada su došli do prednosti od 2:0, a desetak minuta kasnije i do igrača više na terenu posle drugog žutog za Viktora Ruiza. Pre toga je Bruno autogolom anulirao prednost svog tima iz prvog meča, a Danijel Staridž u 63. minutu duplirao vođstvo "crvenih". Tačku na utakmicu je stavio Adam Lalana i potvrdio odlazak svog tima u polufinale. I u Španiji gde su igrali Sevilja i Šahtjor, odluka o finalisti je pala u drugom delu meča, pošto je prvi završen 1:1. Kevin Gameiro je kaznio grešku odbrane ekipe iz Donjecka u 9. minutu, a Eduardo da Silva isto učinio na suprotnoj strani pred sam odlazak na odmor. Gameiro se i u drugih 45. minuta upisuje u strelce, a konačan rezultat postavlja Marijano fenomenalnim udarcem spoljim delom stopala sa distance. Osvajač Lige Evrope igraće sledeće sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Liga Evrope, 1/2 finale: Liverpul - Viljareal 3:0 (prvi meč 0:1) (Bruno 7, Staridž 63, Lalana 81) Sevilja - Šahtjor 3:1 (prvi meč 2:2) (Gameiro 9, 47, Marijano 59 - Eduardo 44) (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.