DA LI JE BAŠ TO MOTIV ZA SAČEKUŠU? Angažovano Odeljenje za ucene, Kovačević strahuje za bezbednost porodice!
Darko Kovačević, Foto: News1/Dado Đilas

nova saznanja

DA LI JE BAŠ TO MOTIV ZA SAČEKUŠU? Angažovano Odeljenje za ucene, Kovačević strahuje za bezbednost porodice!

Tokom prepodneva istražitelji su pregledali sve kamere na zgradama duž ulice Elpidos

Objavljeno:

Grčka policija nastavila je istragu o napadu na bivšeg fudbalera i sportskog radnika Darka Kovačevića, na kog je pucano sinoć u Ulici Elpidos, na Glifadi, u ekskluzivnom delu Atine. I dalje se istražuje da li je reč "samo o opomeni" ili neuspelom zločinu.

Zasada je izvesno da je zapaljeni automobil marke "smart", iz koga je pucano i koji je pronađen 700 metara od mesta napada, ukraden u Solunu u novembru prošle godine. Pojavila se vest da je vlasnik automobila iz Mesinije, na Peleponezu. O pištolju, koji se, navodno, nalazio u izgorelom vozilu, policija takođe nije davala nikakve informacije.

Tokom prepodneva istražitelji su pregledali sve kamere na zgradama duž ulice Elpidos, u pravcu kvarta Eleniko, gde je pronađen zapaljeni automobil. Pretpostavka je da bi se na nekom od snimaka našlo nešto što bi usmerilo istragu.

Spekulacije tamošnjih novinara "crnih hronika" se baziraju na nekoliko potencijalno važnih pokazatelja. Očigledno je, prema metodu i rukopisu napada, da je napadač profesionalac, koji je imao logističku podršku, prenose "Novosti".

Automobil je najverovatnije dugo skrivan, a napadač ga je čekao ispred zgrade u kojoj živi, pa se pretopstavlja da je napadač dobro proučio Darkove navika. Beg sa lica mesta i paljenje automobila, sa ostavljenim pištoljem u kolima, kako objašnjavaju upućeni, ukazuje na verovatnu nameru počinioca ili naredbodavaca da upozore ili izvrše dodatni pritisak na Kovačevića zbog eventualnih dugova ili neraščišćenih računa.

Angažovanje Odeljenja za ucene grčke policije na indirektan način potvrđuje ovakve pretpostavke. Postavlja se i pitanje ko je i zašto pucao na Kovačevića baš na Božić, s obzirom da se dobro zna da Srbi u Atini veoma drže do svojih verskih praznika. Da li je i to nekakva poruka? Zasada, međutim, nema konkretnih naznaka o mogućim motivima za napad.

Dok se stvari polako smiruju, ostaje šok kod svih koji poznaju Kovačevića. Vedar, nasmejan, ljubimac navijača gde god je igrao u Španiji, Italiji, a pogotovo u Grčkoj i Srbiji. Veoma uspešno je karijeru sa terena nastavio obavljajući poslove visokog sportskog funkcionera.

Kovačević, trenutno ne želi da daje izjave, ali smo saznali da je veoma uznemiren, zabrinut za bezbednost svoje porodice i potpuno zbunjen činjenicom da je neko pucao na njega. Odmah posle napada je izjavio da je uspeo da se baci na zemlju kada je ugledao muškarca kako izlazi iz automobila sa ispruženim pištoljem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.