OD MANČESTERA PREKO KRUŠEVCA DO TRANSFERA KARIJERE: Neverovatan fudbalski put bivšeg igrača Napretka!
Džesi Sekidik, Veljko Simić i Miloš Vulić, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVA PRIČA

OD MANČESTERA PREKO KRUŠEVCA DO TRANSFERA KARIJERE: Neverovatan fudbalski put bivšeg igrača Napretka!

Ove polusezone je u dresu Eskišehira postigao osam golova, udelio dve asistencije na 16 mečeva i drugi je strelac lige

Objavljeno: 12:55h

Džesi Sekidik ima veoma zanimljiv razvojni put, a srpski ljubitelji fudbala su ga zapamtili dok je nosio dres kruševačkog Napretka. 23-godišnji Nigerijac bi uskoro mogao da postane član Galatasaraja, prenose turski mediji.

Sekidik je bio dve godine član Čarapana odakle je prešao u drugoligaša Eskišehir, gde je prosto rečeno eksplodirao, pa su ga zapazili skauti turskog velikana.

Njegova priča je veoma interesantna. On je kao 16-godišnji fudbaler živeo u okolini Lester i ubrzo je demonstrirao raskošni talenat, koji su primetili u engleskom Stouku. Sa Stoukom je bio učesnik turnira na kom je oduševio, pa je dobio poziv Mančester Junajteda, koji je imao veliku želju da ga zadrži, ali pošto Sekidik nije imao pasoš Evropske unije morao je da napusti Ostrvo.

Sledeća destinacija je bila Portugal, gde je nastupao za niželigaša Ojeraša, da bi veoma brzo otišao u Benfiku, a tamo je igrao veoma dobro za mladi tim sa kojim je stigao do četvrtfinala Omladinske Lige šampiona.

Orlovi su želeli da potpišu Sekidika, ali nigerijski krilni fudbaler nije prihvatio uslove i napustio je Portugal. Bio je na meti Maritima, Vikinga, AIK-a, ali ga je na veliko iznenađenje doveo Napredak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.