Vojvodina izabrala najboljih 11 igrača u proteklih 10 godina: Sergej, Tadić, Abu, Mrđa...
Foto: Starsport©

drim tim

Vojvodina izabrala najboljih 11 igrača u proteklih 10 godina: Sergej, Tadić, Abu, Mrđa...

Za najlepši gol Vojvodine u ovoj deceniji, iako bi taj pogodak verovatno bio favorit i u mnogo široj konkurenciji, navijači Voše izabrali su onaj koji je postigao Ognjen Ožegović na utakmici protiv Javora u Novom Sadu u sezoni 2015/16

Objavljeno:

Navijači Vojvodine su putem društvenih mreža imali priliku da glasaju za igrače, trenere i momente po kojima će pamtiti ovu deceniju.

Tačnije, oni su imali priliku da glasaju u izboru za idealan tim, najboljeg igrača, najboljeg trenera, najlepši gol, najdražu pobedu i najdražu sezonu „stare dame“ u drugoj deceniji 21. veka.

Nakon više nego zanimljivog glasanja, tokom kojeg je među pojedinim igračima bilo čestog „smenjivanja“ u idealnoj postavi, glasanje je danas završeno, a u konkurenciji su bili svi fudbaleri koji su nastupali za Vojvodinu posle prvog januara 2010. godine. Prema izboru njenih navijača, Vošina postava decenije izgleda ovako:

Golman: Željko Brkić (103 utakmice);

Odbrana: Ivan Lakićević (102 utakmice, sedam asistencija), Nino Pekarić (131 utakmica, jedan trofej, pet golova), Daniel Mojsov (55 utakmica, četiri gola), Bojan Nastić (105 utakmica, jedan trofej, dva gola, jedna asistencija)

Vezni red: Nemanja Radoja (69 utakmica, jedan trofej, dva gola, četiri asistencije), Enver Alivodić (73 utakmice, jedan trofej, 18 golova, 15 asistencija), Dušan Tadić (107 utakmica, 29 golova, 17 asistencija), Sergej Milinković-Savić (16 utakmica, jedan trofej, četiri gola, jedna asistencija)

foto: Starsport©

Napad: Abubakar Oumaru (111 utakmica, 44 gola, 22 asistencije), Dragan Mrđa (68 utakmica, 36 golova, 13 asistencija).

Za najboljeg igrača Vojvodine, proglašen je Abubakar Oumaru. Za prvi tim Vojvodine, Oumaru je nastupao nešto više od tri sezone, odnosno od juna 2010. do avgusta 2013. godine i za to vreme je čak tri puta zaredom bio proglašavan za igrača sezone od strane navijača, kojima je, između ostalog, u sećanju ostao po svojoj neverovatnoj brzini i golovima pogotovo u derbi utakmicama, s obzirom na to da je i u Novom Sadu i u Beogradu često pogađao mrežu protiv Crvene zvezde i Partizana, ali i u evropskim utakmicama protiv Rapida, Bursaspora itd.

foto: Starsport©

U izboru za najboljeg trenera, najviše glasova vojvodinaša dobio je sadašnji šef stručnog štaba „stare dame“ Nenad Lalatović.

Za najlepši gol Vojvodine u ovoj deceniji, iako bi taj pogodak verovatno bio favorit i u mnogo široj konkurenciji, navijači Voše izabrali su onaj koji je postigao Ognjen Ožegović na utakmici protiv Javora u Novom Sadu u sezoni 2015/16.

Što se tiče ostvarenih pobeda, vojvodinašima je većinski najdraža bila ona koja je ostvarena u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2015/16, protiv Sampdorije u Torinu od 4:0.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.