BLEKI I VLAHOVIĆ OSTALI BEZ TRENERA: Fiorentina uručila otkaz Monteli posle blamaže od Rome!
Vićenco Montela, Foto: EPA/ Filippo Venezia

kraj

BLEKI I VLAHOVIĆ OSTALI BEZ TRENERA: Fiorentina uručila otkaz Monteli posle blamaže od Rome!

Lućano Spaleti se pominje kao naslednik

Objavljeno:

Vićenco Montela je smenjen sa mesta trenera Fiorentine!

Možda i brže nego što se očekivalo uprava "viole" je prelomila da se ukine poverenje legendarnom Italijanu nakon što je doživljen poraz od Rome 4:1 usred Firence.

- Forentina objavljuje da je Vinćenco Montela razrešen dužnosti glavnog trenera prvog tima. Odluka je doneta posle duge i detaljne analize igara i rezultata ekipe. Zbog potrebe da se pronađe potrebna borbenost i odlučnost na terenu i da se ostvari potpuni zaokret u rezultatima, vlasnici i menadžment kluba su odlučili da je promena trenera najbolja opcija - navodi se u saopštenju kluba.

Ostaće upamćeno da je Montela u svom drugom mandatu kao trener Fiorentine na 27 utakmica upisao samo 6 pobeda, a otkaz je usledio posle 9 uzastopnih mečeva bez trijumfa.

Vinćenco Montela
Vinćenco Montela foto: AP

Mediji sada spekulišu o njegovom nasledniku, a prva želja je Lućano Spaleti za koga se priča da je oduvek bio navijač "ljubičastih" i da bi mu ovo na neki način bilo ostvarenje dečačkog sna.

Ipak, najveća prepreka u vezi sa njegovim angažmanom jeste što je i dalje pod ugovorom sa Interom i da bi preuzeo "violu" mora da raskine taj ugovor i odrekne se značajnog dela zarade.

Druga opcija je Đuzepe Jakini koji je posle otkaza u Empoliju bez posla i zato je najbliži klupi Fiorentine, ali ugovor bi najpre bio potpisan na 6 meseci s opcijom produžetka saradnje.

I kao treće rešenje se pominje Luiđi Di Bjađo koji nema iskustva kao klupski trener, ali je bio selektor mlade reprezentacije italije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.