ČEFERIN DOBIO ZLATNU ZNAČKU FSS: Nahvalio je srpski fudbal kao niko do sad, a tek šta je rekao za Zvezdu i Partizan
Foto: Printskrin

specijalni gost

ČEFERIN DOBIO ZLATNU ZNAČKU FSS: Nahvalio je srpski fudbal kao niko do sad, a tek šta je rekao za Zvezdu i Partizan

Lepe reči gosta iz SLovenije

Objavljeno:

Aleksander Čeferin specijalan je gost na 100. rođendanu Fudbalskog saveza Srbije i dobio je najvrednije priznanje FSS - Zlatnu značku.

On je održao veoma dobar govor, na oduševljenje prisutnih.

- Dragi prijatelji, počastvovan sam što sam sa vama i obeležavamo jubilej - 100 godina FSS. Srbija je uvek bila zemlja sporta, fudbala, velikih igrača... Velika zemlja velikih emocija, ponekad prevelikih. Neiscrpan izvor talenata. Ceo svet zna vaše igrače, trenere, fudbalske radnike. Poznati ste po virtuozima koje su kopirali i po Evropi i svetu. Zahvaljujući predanom radu vaših klubova i fudbalskog saveza. Klubovi poput Bačke iz Subotice, BSK Beograda udarili su temelj za razvoj fudbala na ovim teritorijama rekao je Slovenac.

On je potom pomenuo i Večite rivale...

- Ni jedna priča ne može bez Zvezde i Partizana. Finalisti KEŠ-a iz 1966. i osvajači titulle KEŠ i Svetskog prvensta imaju rivalstvo jedinstveno i neponovljivo i ono je podiglo popularnost fudbala. Kada se oslobodi vatromet tolikih emocija tad i kvalitet prelazi sopstvene mogućnosti. Samo prave fudbalske zemlje imaju rivalstvo poput vašeg Real - Barsa, Seltik - Rendžers, Liverpul - junajted... I moje - Olimpija i Maribor.

On je nahvalio i Savez naše zemlje....

- Razvoj ne može postojati bez dobro organozovanog Saveza. Posebno se zahvaljujem mom prijatelju Slaviši Kokezi i njegovom prethodniku, mom prijatelju Toletu Karadžiću. Zoran Laković, ako ne i moj najbitniji saradnik... Imate jakog ambasadora. Na kraju moram da pomenem i sam igrače koji su ispisali istoriju svetskog fudbala. Trebalo bi mi novih sto godina da pomenem sve, tako da ću uz veliki rizik nekog da ispustim, kao i trenerska imena Miljanića, Boškova, Antića, Milutinovića... Bili su i ostali u uvek će biti blago Srbije, a rezultati, dragi prijatelji, su priča za sebe. Srbija je beležila velike - rekao je Slovenac i nastavio:

- Fali vam jedno takmičenje - Evropsko prvenstvo i večeras sam se obraćam kao predsednik UEFA - čekamo vas. Vi to zaslužujete Srećan vam jubilej i neka dugo živi srpski fudbal - rekao je Čeferin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.