MIHA, TADIĆ I VIOLETA SU NAJBOLJI U 2019. GODINI: FSS proslavio 100 godina postojanja!
Foto: Starsport©

svečanost

MIHA, TADIĆ I VIOLETA SU NAJBOLJI U 2019. GODINI: FSS proslavio 100 godina postojanja!

Sva dešavanja sa dodele Zlatne lopte i stogodišnjice FSS-a mogli ste da pratite na našem sajtu

Objavljeno: 22:26h

Fudbalski savez Srbije organizovao je svečanost u Narodnom pozorištu Srbije povodom sto godina od osnivanja, na kojoj je uručio nagrade za najbolje u ovoj kalendarskoj godini.

Najbolji trener u 2019. godini je Siniša Mihajlović, najbolji igrač je Dušan Tadić, a Violeta Slović je proglašena za najbolju u konkurenciji dama.

- Obećao sam da neću da plačem. Hvala vam od srca. Hteo bih sve da vas pozdravim i izrazim veliku zahvalnost za ovu počast jer biti najbolji trener Srbije i biti izabran od Srba, to je najveća važnost. To je za mene najveće moguće priznanje u dosadašnjoj karijeri - emotivan je bio Mihajlović.

Najbolji fudbaler Srbije Dušan Tadić je imao fenomenalnu godinu iza sebe, osvojio je domaće prvenstvo sa Ajaksom, stigao je do polufinala Lige šampiona, a bio je odličan i u dresu reprezentacije Srbije.

- Velika je čast i privilegija biti sa legendama. Hvala svima, velika je čast i zadovoljstvo i podstrek za dalje. Rad je stvorio čoveka i bez toga nema ništa. Radiću još više, na sebi, pomagaću drugima. Hvala svima - rekao je Tadić

Svečanosti su prisustvovali mnogi velikani srpskog fudbala. Tu su bili Dragan Džajić, Moca Vukotić, Vladimir Petrović, Dule Savić, Nemanja Vidić, Savo Milošević, Gordan Petrić i još mnogi drugi.

Sva dešavanja sa dodele Zlatne lopte i stogodišnjice FSS-a možete da pratite na našem sajtu:

FOTOGALERIJA

1 / 9 Foto: Starsport©

19:32 - Siniša Mihajlović je trener godine!

- Obećao sam da neću da plačem. Hvala vam od srca. Hteo bih sve da vas pozdravim i izrazim veliku zahvalnost za ovu počast jer biti najbolji trener Srbije i biti izabran od Srba, to je najveća važnost. To je za mene najveće moguće priznanje u dosadašnjoj karijeri. Zahvaljujem FSS, čestitam na 100 godina postojanja. Zahvaljujem se svim onim ljudima koji su mi pokazali ljubav u momentima kad sam bio u bolnici. Od prijatelja, javnih ličnosti, političara. Dali ste mi veliku snagu i bez vas i bez vaše pomoći bilo bi teško da preprodimm ovo. To nikada neću zaboraviti. Znate da ja već 30 godina živim u Italiji, ali ja sam Srbin. Nadam se da vas nikada nisam razočarao i da sam predstavljao Srbiju na najbolji način, sa mojim dobrim i lošim stranama.

- Hteo bih da čestitam Dekiju što je postao trener Zvezde, to je velika stvar. Biću tu za tebe i znaš koliko te volim. Vidim mnogo prijatelja, starih... Od Kokeza, Toleta, Džaje, Terze, Zokija Lakovića, Dukice... Kad si počeo da igraš za reprezentaciju? A?

U- beđen sam da ćemo se kvalifikovati sa takvim igračima. Savo je tu isto. Izvini, Savo. Nisam spremio ništa, ne volim... Idem ovako iz glave. Srećni praznici, provedite ih srećno i u veselju... Hvala vam na ovom priznanju. Posle selektora da doživim i ovo. To su najlepše stvari posle osvajanja KEŠ sa Zvezdom.

19:29 - Dušan Tadić je osvojio Zlatnu loptu u muškoj konkurenciji!

- Velika je čast i privilegija biti sa legendama. Hvala svima, velika je čast i zadovoljstvo i podstrek za dalje. Rad je stvorio čoveka i bez toga nema ništa. Radiću još više, na sebi, pomagaću drugima. Hvala svima - rekao je Tadić

19:27 - Violeta Slović je osvojila Zlatnu loptu!

19:25 - Obratio se i Slaviša Kokeza.

- Velika mi je čast da vas pozdravim. Generacije onih koje su pisale istoriju, oni koje pamtimo, koje danas slavimo. Duga je lista... Učinili su da nas fudbal osvaja 1000 godina. Igra koja ne poznaje ni vreme ni mesto. Poštovani prijatelji, prošao je vek od osnivanja. Organizacija sa burnom i interesantnom prošlošću. Putovanje vredno življenja.

- Posebni smo i autentični jer smo stvarali legende. Ponosimo se prošlošću, ali mislimo na budućnost. Želimo napred, svesni da talenat sam nije dovoljan,. Planiramo ulaganja u infrastrukturu koji su preduslov slike koju želimo. Pravimo nacionalni stadion koji će Evropu i svet doneti u srbiju.

- Manji gradovi će dobiti objekte koji će pomoći u stvaranju novih legendi. Želim svima uspešne i srećne praznike. Hvala vam - rekao je Kokeza.

19:22 - Gotova je predstava posvećena istoriji srpskog fudbala!

18:23 - Čeferin je určio prigodnu čestitku Slavišu Kokezi, koji je dodelio Zlatnu značku predsedniku UEFA.

foto: Printskrin

18:17 - Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ima reč.

Laković i Čeferin
Laković i Čeferin foto: Starsport©

18:09 - Premijerka Srbije Ana Brnabić se obratila prisutnima.

- Drago mi je da sam sa vama. Verujem da istoriju našeg fudbala većina građana dobro poznaje. Svi mi, naše porodice očevi dede pamte pobede poraze propuštene šanse. Sve nas za to vezuju posebne emocije koje je teško racionalno objasniti. Ali to je fudbal. O ugledu i poštovanju Saveza jasno govori što je gost evropske kuće fudbala gospodin Čeverin i zahvaljujem se svim srcem . Hvala što ste nam učinili tu čast. Koliko god bilo kritika, mene raduje da naš fudbal beleži sve bolje rtezultate - od klubova preko naše reprezentacije koja je učestvovala na svetskom prvenstvu, do mlađih selekcija. Do pre 4 godine bili smo prvaci sveta. Rezultati ne dolaze sami. ono što se ređe vidi u javnosti je sa koliko pažnje se posvećuje mlađim generacijama. Srbija je zemlja velikih šampiona i svi mi koji smo odgovorni moramo da damo sve od sebe da bi stvorili bolju budućnost. Želim našoj seniorskoj reprezentaciji sreću u baražu i da se plasira na Evropsko prvenstvo.

18:08 - Svi prisutni su ustali da pozdrave himnu Republike Srbije.

18:00 - Svečanoj ceremoniji prisustvuju i minstar policije Nebojša Stefanović, kao i premijerka Vlade Ana Brnabić.

foto: Printskrin

17:49 - Delegacija Partizana u sastavu: Vazura, Vučelić i Vuletić.

1 / 2 Foto: Espreso

17:47 - Zvezdan Terzić u društvu sina...

foto: Espreso.co.rs

17:43 - Tole Karadžić i Dragan Đurić su došli u društvu Milovana Đorića. Zlatko Zečević i Dan Tana su tu.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

17:40 - Evo i Sava Miloševića.

foto: Espreso.co.rs

17:37 - Polako pristižu i ostale zvanice! Sigao je i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin. Tu su i Goran Vesić, Dejan Tomašević, Zoran Laković, Dragan Džajić, Mitar Mrkela i Recko Antić. Zanimljivo je i da je u istom trenutku na Trgu koncenrt Goce Tržan.

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs

17:30 - Stigle su dve velike legende - Bora Milutinović i Nemanja Vidić!

foto: Espreso.co.rs
foto: Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.