PARTIZAN ZARADIO OZBILJNE PARE OD LIGE EVROPE, ALI TO NIJE SVE: Crno-beli obezbedili veliku zalihu za budućnost!
FK Partizan, Foto: Starsport©

LOVA DO KROVA

PARTIZAN ZARADIO OZBILJNE PARE OD LIGE EVROPE, ALI TO NIJE SVE: Crno-beli obezbedili veliku zalihu za budućnost!

U Humskoj će u narednom

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana odigrali su sasvim solidnu evropsku jesen i nisu imali dovoljno sreće i koncentracije u završnim minutima utakmice sa AZ u Hagu, kako bi prošli u 1/16 finala Lige Evrope.

Posle trijumfa nad Astanom i osvojenih 570.000 evra, crno-beli su inkasirali tačno 6.480.030 evra od ove evropske sezone, čime čelnici kluba iz Humske moraju da budu veoma zadovoljni, s obzirom na finansijske probleme koje su imali tokom leta.

Klub iz Humske je počeo kvalifikacije od drugog kola gde je zaradio 260.000 evra, prolaz Konahs Kija iz Velsa pomogao je da se inkasira još 280.000 evra. Pobede u dvomečima sa Malatijom i Moldeom donele su ukupno ogromnih 2.920.000 evra, pošto je remi u Norveškoj značio i plasman u grupnu fazu.

Savo Milošević trlja ruke
Savo Milošević trlja ruke foto: Starsport©

Tamo je osvajač Kupa Srbije dvaput bio bolji od Astane zaradivši tako dva puta po 570.000 evra, dvaput je igrao nerešeno uzevši po 190.000 evra za duele sa AZ Alkmarom u Beogradu i Hagu, a na sve to je računao i na 1.500.030, kao zbir 21 „vrednosne akcije“ koje UEFA daje učesnicima u zavisnosti od toga koliki im je klupski koeficijent.

Pored toga, crno-beli su ojačali klupski koeficijent, koji je na početku ove sezone bio 18.000, a sada je čak 22.000, što znači da će naredne sezone u kvaifikacijama za bilo koje evropsko takmičenje verovatno do samog kraja biti među povlašćenima. Doduše, ukoliko osvoje titulu, u Ligi šampiona bi mnogo toga moralo da se potrefi da bi bilo tako, ali u Ligi Evrope je mesto nosioca zagarantovano već sad.

Dakle, iako se nije prošlo u evropsko proleće, ozbiljan posao je Partizan napravio ove sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.