ESPRESO ANALIZA: Suma poslao jaku poruku upravi Partizana!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

SJAJNO IZDANJE CRNO-BELIH

ESPRESO ANALIZA: Suma poslao jaku poruku upravi Partizana!

Bili smo u Humsoj ove hladne decembarske večeri i imali smo šta i da vidimo - napadačku rapsodiju izabranika Sava Miloševića

Objavljeno: 09:00h
Aleksa Radosavljević

Imaće Partizan za čim da žali u ovoj polusezoni. Obe pobede nad Astanom, dva više nego nesrećna remija sa AZ Alkmarom, i dva poraza od Mančestera nisu bila dovoljno za plasman u narednu fazu Lige Evrope, ali večeras protiv kazahstanskog tima još jednom je ove sezone demonstriran ofanzivni potencijal koji poseduje tim Sava Miloševića.

Već u prvom poluvremenu su idealnom igrom svakog igrača na terenu, uključujući i golmana Stojkovića, postignuta tri pogotka, a pobednik je praktično rešen u prvih 25 minuta.

Nema evropskog proleća (Mančester je odigrao "za" crno-bele i pobedio AZ, ali nećemo se baviti onim "štabibilokadbibilo"), nema ni Lige Evrope za naše timove od sezone 2021/22, ali ako ništa, ovim trijumfom uzeti su novi bodovi za srpski UEFA koeficijent, kao i ono što je možda u ovom momentu bitnije za funkcionisanje kluba - 570.000 evra.

Takođe, utisak posle ovog meča je da je Sejduba Suma poslao jaku poruku upravi Partizana u 3. minutu, kada je postigao gol samo nekoliko sati pošto je potpisao novi trogodišnji ugovor. Vladimir Stojković

Imao je jednu vrsnu intervenciju pri rezultatu 2:0, kada je odbranio stopostotnu šansu gostima, a onda i drugu, kada je u 42. minutu skinuo odličan udarac glavom sačuvavši svom timu prednost od 3:0. Na kraju se povredio, nadamo se da nije povreda teže prirode.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojkovićfoto: Starsport©

Aleksandar Lutovac

S obzirom na to da je karijeru počeo kao ofanzivni vezista, više nego dobro se na ovom meču uklopio u Miloševićeve defanzivne zamisli. Bojan Ostojić

Ove sezone, izuzev onog momenta nepažnje protiv AZ Alkmara (nije direktni krivac, ali je "učestvovao" u 1. golu domaćina), igra možda i najbolji fudbal života. Izgleda da mu prija da bude na terenu pored Partizanovih bisera - Blekija Milenkovića, sa kojim je uzeo duplu krunu i Strahinje Pavlovića. Strahinja Pavlović

Imao je par nesigurnih intervencija glavom, ali je svaku od tih ispravio odličnim startom.

Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović foto: Starsport©

Slobodan Urošević

Odigrao još jednu odličnu evropsku utakmicu ove sezone, posle nekoliko malo slabijih. Opet se kao tačna pokazala premisa da sjajno funkcioniše sa Takumom Asanom. Doduše, imao je nekoliko netačnih pasova u opasnoj zoni, ali pri velikoj prednosti crno-belih. Aleksandar Šćekić

Odlićno je pokrio sve, ali obojici zadnjih veznih crno-belih posao je bio olakšan zbog očigledno slabe forme, praktično na nivou priprema, u kojoj se nalaze igrači Astane, kojima je prvenstvo završeno pre nekoliko nedelja, a u Beogradu su proveli prethodnih sedam dana. Više turistički, nego "poslovno".

Aleksandar Šćekić
Aleksandar Šćekićfoto: Starsport©

Saša Zdjelar

Pored defanzivnih karakteristika, odmah početkom meča demonstrirao je i da u nogama krije odličan udarac, mada je golman Erić odlično odbranio njegov udarac. Zoran Tošić

Jedna od njegovih najboljih utakmica u ovoj sezoni. U odbrani pokazivao veliko iskustvo iz napada u napad, postavke u postavku, a u napadu je asistirao za gol Sadiku, posle presečenog pasa odbrane Astane.

Zoran Tošić
Zoran Tošić foto: Starsport©

Sejduba Suma (od 64. minuta Lazar Pavlović)

Tako se odgovara na trogodišnji ugovor potpisan pre nekoliko sati. Golom na samom otvaranju utakmice. Takuma Asano

Veoma agilno ušao u meč, što mu se isplatili pogotkom u 26. minutu za ogromnih 3:0.

Takuma Asano
Takuma Asanofoto: Starsport©

Umar Sadik (od 84. minuta Filip Stevanović)

Ako je iole bila istina ono što su pisali kazahstanski mediji o interesovanju Astane za njega, sada je priča samo podgrejana, pošto je Nigerijac opet postigao pogodak, ovog puta na asistenciju Zorana Tošića. U drugom poluvremenu je nekoliko puta opet pao na terenu, što je postala njegova osobenost, ali kao i obično kada padne nekoliko puta, posle toga usledi gol, pa je tako u drugom poluvremenu postigao i drugi pogodak, njegov četvrti protiv Astane ove sezone. Izmene Lazar Pavlović (od 64. umesto Sume)

Nije pokazao mnogo toga, ali igra se nije promenila kad je on bio na terenu. Filip Kljajić (zamenio povređenog Stojkovića krajem meča)

Možda je mogao bolje da reaguje kod gola Astane, ali mora se reći da je šut bio zaista dobar. Filip Stevanović (od 84. umesto Sadika)

Nije imao vremena da se iskaže.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.