STRAŠAN KIKS SALCBURGA: Nemci im odvode Halanda, čudo od deteta - zaradiće nečuveno malu svotu novca!
Erling Braut Haland, Foto: AP

KAKO IM SE OVO OMAKLO?

STRAŠAN KIKS SALCBURGA: Nemci im odvode Halanda, čudo od deteta - zaradiće nečuveno malu svotu novca!

Nemci javljaju da je stvar manje-više rešena, dečko će na leto u Bundesligu

Objavljeno:

Alf-Inge Haland je sedam godina bio norveški reprezentativac, igrao za Mančester Siti, Lids i Notingem Forest, pa doživeo san svakog roditelja: sin ga je nadmašio već u tinejdžerskom dobu.

Erling Braut Haland ima samo 19 godina, napadač je austrijskog Red Bul Salcburga. Dečko je za RB samo ove sezone dao 28 golova u 22 utakmice, a u Ligi šampiona je bio precizan osam puta u šest mečeva! I normalno da je cela fudbalska Evropa poludela za norveškim čudom od deteta.

Isprva se mislilo da će Salcburg sve odbijati megalomanskom odštetom jer Haland ima ugovor do 2023, ali nemački Bild je otkrio da je u ugovoru i fiksna odšteta od 20 miliona evra, a Borusija Dortmund odmah krenula u konkretnu akciju.

Lokalni Rur Nahrihten javlja kako su Erling Brut i njegov menadžer Mino Raiola u sredu sleteli na aerodrom u dortmundu, dočekani od Borusijine delegacije pa su se odmah udaljili u klupske odaje na očigledno već poodmakle pregovore.

Nemci javljaju da je stvar manje-više rešena, dečko će na leto u Dortmund, otac Alf-Inge je za norvešku TV2 rekao:

- Ako nastavi da igra kako igra ove sezone normalno da će vrlo brzo napraviti novi iskorak u karijeri i otići u veći i bogatiji klub iz bogatije i jače lige. Ali... Jako smo mirni. Nije stvar novca nego da se odabere klub koji će najbolje odgovarati ovoj ranoj fazi Erikove karijere - rekao je otac Erlinga Halanda.

Uprkos Halandovom cunamiju golova Red Bul ove sezone nije uspeo da prođe E grupu Lige šampiona, ali su kao trećeplasirani, iza branioca titule Liverpula i Napolija, trećim mestom osigurali nastavak evropske sezone u Ligi Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.