ZBOG VELIKOG NOSA VAR MOŽE DA VAM PONIŠTI GOL! Predsednik UEFA nazvao video tehnologiju velikim neredom!
Mnogi se žale na primenu VAR tehnologije, Foto: AP

Sad je već kasno

ZBOG VELIKOG NOSA VAR MOŽE DA VAM PONIŠTI GOL! Predsednik UEFA nazvao video tehnologiju velikim neredom!

Kako kaže, zbog nje se više ni igrači ne raduju golovima kao ranije

Objavljeno:

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je da mu se ne dopada VAR tehnologija, koju je nazvao "neredom" koji se ne može ispraviti.

Video tehnologija je uvedena kako bi smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promene u tehnologiji.

Aleksander Čeferin nije zadovoljan primenom VAR tehnologije
Aleksander Čeferin nije zadovoljan primenom VAR tehnologijefoto: EPA/Sebastien Nogier

- To je nered. Mislim da, na primer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vreme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsaj poziciji. Takođe, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promene nadležnima i sudijama - rekao je Čeferin za "Dejli Miror".

Kako je preneo Skaj, VAR se koristi u Ligi šampiona, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.

Čeferin kaže da je VAR jedan veliki nered
Čeferin kaže da je VAR jedan veliki neredfoto: EPA/Friedemann Vogel

- Nemamo mnogo intervencija u UEFA takmičenjima, pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vreme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negde u Londonu, Berlinu ili drugde - naveo je Čeferin i poručio da se igrači više ne raduju golovima, nego svi čekaju reakciju VAR-a.

- Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka - dodao je predsednik UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.