CRNO-BELE KATASTROFE POČINJU NA SLOVO "A": Od Augzburga do Alkmara za 1.447 dana!
Tragedija Partizana, Foto: Starsport©

prokletstvo lige evrope

CRNO-BELE KATASTROFE POČINJU NA SLOVO "A": Od Augzburga do Alkmara za 1.447 dana!

Još jedno teško veče za želudac navijače Partizana

Objavljeno: 09:30h

Kakav šamar, kakav košmar, kakva tragedija...

Partizan je imao sve, ali je na kraju dobio jedno veliko ništa u meču protiv AZ Alkmara. Sve je bilo idealno, evropsko proleće je bilo tu iza ugla, međutim, umesto proleća među crno-belim fudbalerima sada je zima. I to ona sibirska, najgora.

Sami su krivi nije da nisu. Imali su 2:0 i igrača više samom finišu meča. Igra koja je bila fenomenalna, šanse bukvalno u svakom napadu, ali onda se dogodio fudbal. Po ko zna koji put se dogodio taj čuveni fudbal.

Situacija malo podseća na onu iz Kengura gde Burgija kaže: Ljudi, jel znate vi šta je to fudbal? To je kada Sanderlend vodi sa 2:0 do 87. minuta... E, baš to. Samo što je taj Sanderlend sada reinkarniran u Partizan.

Drujf je sa dva gola za 250 sekundi kaznio sve promašaje crno-belih i odveo svoj AZ u nokaut fazu Lige Evrope, a Partizan bacio na patos da leži i plače.

Ali, nije to prvi put. Sećamo se i Augzburga, tada je bilo još gore.

Te zime 2015. godine, Partizan je takođe bio u grupi sa Alkmarom i oba puta ga je savladao. 3:2 u Humskoj i 2:1 u Holandiji. I onda je došao meč protiv nemačkog tima, gde je poraz od 2:0 bio dovoljan da se prođe dalje, ali ne i to su igrači Partizana propustili da iskoriste.

Crno-beli su poveli 1:0 golom Oumarua već u 11. minutu i sve je ličilo na bajku. Nije bilo sile nekog navijača ubediti da Augsburg može da postigne tri gola do kraja meča.

foto: Starsport©

Kada se činilo da će Partizan na odmor otići sa prednošću, u drugom minutu nadoknade Hong je iskoristio pad koncentracije defanzivaca Beograđana i posle dobrog centaršuta Trohovskog iz slobodnog udarca neometan savladao Živkovića.

Ušla je tada voda u uši crno-belima i vrlo brzo nakon povratka iz svlačionice pao je i drugi gol za Nemce. Kapiten gostiju, Holanđanin Verhag je iskoristio lošu ofsajd zamku crno-belih i lako pogodio mrežu.

Bilo je tada već povuci-potegni, ali Partizan je rešio da napadne.

Ninković je oprobao svoj šut sa 30 metara i pogodio prečku, a onda u finišu se dešava detalj koji rešava utakmicu. Šansu da stavi tačku na ovaj meč i zapečati sudbinu prokockao je Brašanac, koji je u 87. minutu sam izbio ispred Hica, ali je šutirao preko gola, iako je ceo stadion već krenuo da diže ruke i odbija se u vis od hladnih stolica stadiona Partizana.

foto: Starsport©

Surova kazna usledila je posle samo nešto više od minut, kada se Bobadilja posle dobre akcije gostiju našao na pravo mestu i sa nekoliko metara srušio sve crno-bele snove i svom timu doneo velikih 3:1 i odveo ih dalje.

Dakle, nije prvi put da se ovakva tragedija desi Partizanu. Na greškama se uči, ali se čini da su ovu grešku nekako svi ostavili negde u malom mozgu, zaboravljenu i arhiviranu, a Alkmar se dogodio da ih ponovo podseti na tu hladnu decembarsku noć 2015. godine.

1 / 6 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.