IZBACI DRUGARE IZ KUĆE I BATALI DRUŠTVENE MREŽE: Otvoreno pismo Usmanu Dembeleu nakon što se opet povredio!
Dembele i Mesi slave pogodak, Foto: EPA/Alessandro Garcia

podrška

IZBACI DRUGARE IZ KUĆE I BATALI DRUŠTVENE MREŽE: Otvoreno pismo Usmanu Dembeleu nakon što se opet povredio!

"Stigao si u Barselonu sa 22, za astronomsko obeštećenje, kao prvak sveta. Brutlano. Sad možeš da postaneš legenda. Da bi se to desilo, dozvoli ljudima da ti pomognu"

Objavljeno:

Usman Dembele je fudbaler Barselone koji je pre 2 godine stigao u Kataloniju za neverovatnih 150 miliona evra, ali utisak je da za to vreme nije pokazao ni delić svojih mogućnosti.

Na meču protiv Borusije je doživeo svoju čak šestu povredu od dolaska u Barselonu i to je razljutilo čelnike katalonskog tima, a tim povodom mu je pismo poslao Jakinto Eko, koji je inače bivši fudbaler, a sada se bavi psihološkim radom sa pojedincima

- Imaš tek 22 godine, a zdravstveni karton ti je debeo. Zabrinjavajuće je da je reč o sitnim povredama, nisu uznemiravajuće po telo, alio mogu i te kako da uzdrmaju samopouzdanje. Mala neprijatnost je dovoljna da se upali amarm. Nenamerno postaješ hipohondar. I to je normalno. Kad sam video kako u suzama napuštaš teren odmah sam sebe stavio u tvoju situaciju, znam šta su mišićne povrede. Kao kad se siromašnoj porodici radničke klase pokvari automobil kojim ide na posao. Stičem utisak da nekad i kriješ da si povređen, osećam da dosta utakmica igraš pod opterećenjem, kao da se povreda šunja i šapće ti na uvce: „ako sprintaš, videćeš šta će ti se desiti“. Otkako su pre dve i po godine potpisao za Barselonu bio si povređen osam ili devet puta, što nije normalno za tako mladog igrača. Potrebno je da razmisliš o pojedinim stvarima, da svoje telo sto odsto staviš u funciju tima, da dopustiš lekarima da se izleče.

foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Zaboravi na to da moraš da se oporaviš što pre. Vrati se na teren kad budeš skroz spreman. Isključi se, bar na neko vreme, sa društvenih mreža. Čemu ti služe kad su ionako sve prijatelje smestio u svoj dom? Tek to je pitanje: zašto uopšte živiš sa toliko drugara? Zar ne postoji još neko s kim bi trebalo da se viđaš ili te jednostavno niko drugi sem njih ne zanima. Izbaci ih iz svoje kuće, ali to ne znači da bi trebalo da ih izbaciš iz svog života. Razumem da ti je potrebno društvo, međutim, vreme je da počneš da razmišljaš kao odrasla osoba. Shvatam da to nije lako u dobu u kome se nalaziš, ali da bi izvukao najbolje iz sebe nekad moraš da vodiš dosadaš život.

Što se tiče tvog zdravlja, prati savete kuba. Lekari, fizioterapeutui, dijetatičari su tvoji novi šefovi. Ako ti kažu spavaj u osam – spavaj. Ako kažu da moraš na vegansku ishranu - smanji konzumiranje tofua. Savetuju li jogu – idi na časove. Dosad si sve radio na osnovu talenta, ali tamo gde ne prolazi talenat potrebna je nadogradnja u vidu posvećenosti i rada. Stigao si u Barselonu sa 22, za astronomsko obeštećenje, kao prvak sveta. Brutlano. Sad možeš da postaneš legenda. Da bi se to desilo, dozvoli ljudima da ti pomognu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.