NIJE OVO NIKAKVO PITANJE ŽIVOTA ILI SMRTI: Milošević u svom stilu odgovorio treneru AZ Alkmara!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

ESPRESO U HAGU

NIJE OVO NIKAKVO PITANJE ŽIVOTA ILI SMRTI: Milošević u svom stilu odgovorio treneru AZ Alkmara!

Ovo je ipak samo sport, rekao je trener Partizana pred odlučujući meč kada je njihova evropska „odiseja“ u pitanju

Objavljeno: 19:30h
Aleksa Radosavljević

Trener Partizana Savo Milošević obratio se predstavnicima „sedme sile“ pred utakmicu sa AZ Alkmarom u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope.

- Doputovali smo, sve je za sada pod kontrolom, biće jako bitno da se što pre adaptiramo na ovu veštačku travu. Svi su spremni, a na nama je da se psihološki i mentalno pripremimo što bolje za meč sa kvalitetnim protivnikom koji igra u velikoj formi i sa visokim samopouzdanjem. Neće nam biti lako da ostvarimo onaj rezultat koji nam treba – počeo je svoje izlaganje strateg crno-belih.

Trener AZ Alkmara Arne Slot izjavio je pre dva sata da je ovaj meč za njega život i smrt.

- Ja ne bih to tako dramatično karakterisao, ne volim te izraze na život i smrt, jer ovo je ipak samo sport. Nijedna utakmica neće biti sudbonosna kao što je bila ona u Moldeu. Tako da, nije ovo nikakvo pitanje života ili smrti. Iz utakmice možemo da izvučemo pouke, ali će nastaviti da teče dalje.

foto: Starsport©

Šta prema Miloševićevom mišljenju treba igrači da koriguju u odnosu na prvi meč?

- U analizi ove utakmice nismo ni koristili period posle crvenog kartona. Više smo analizirali ono što se dešavalo u prvih 30 minuta, nismo radili mnogo stvari kako treba. Nismo skraćivali prostor iza linija, tako smo i primili prvi gol. Jedan od naših problema bio je to da kada smo imali sve u rukama, ostavili smo im prostor, a oni su iskoristili brzinu i napravili nam problem. Sutra moramo da očekujemo još veću agresiju protivnika, tako da će biti još nekih stvari na koje treba da se naviknemo, a ne samo da ispravimo greške iz Beograda – istakao je Milošević.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Povodom meča koji je na programu u četvrtak od 18.55 na stadionu u Hagu, pošto je u Alkmaru pao krov usled jakog vetra, oglasio se i desni bek Nemanja Miletić.

- Očekuje nas teška utakmica. Mnogo nas je reklo da je ovo utakmica sezone. U nju staje sve. Imaćemo težak zadatak, samo pobeda nam odgovara, veoma su dobra ekipa, nisu primili gol na šest utakmica, imaju 25:0, ali na terenu čemo videti kako stojimo.

Onaj gol koji je Partizan primio sa igračem više može da dođe na naplatu. Koliko oprezni ćete sada biti?

- Gledali smo dosta njihovih mečeva. Bićemo mnogo oprezniji, jer napred imaju izuzetne igrače. Neke stvari smo radili pogrešno, moramo da budemo mnogo pametniji ovde, sigurno smo izvukli neke pouke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.