BAJERN OTVORIO STARE RANE: Veče kada se čačanski Borac poigravao sa ugledom Crvene zvezde!
Konačan rezultat sa te utakmice, Foto: Starsport©

sećanja

BAJERN OTVORIO STARE RANE: Veče kada se čačanski Borac poigravao sa ugledom Crvene zvezde!

Ipak, nešto je te večeri "kliknulo" gostima i sve im se otvorilo, pa su na isteku 90. minuta imali najlepši pogled na semafor, gde je stajalo - 1:5

Objavljeno: 11:01h

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su svojim navijačima najubedljiviji evropski poraz u istoriji kluba.

Bajern iz Minhena je deklasirao srpskog šampiona sa velikih 6:0 i jasno im stavio do znanja da treba još puno da uče i rade i da ipak nije uspeh samo ući u Ligu šampiona.

Levandovski je sa četiri gola u razmaku od samo 14 minuta postao rekorder elitnog takmičenja, a Gorecka i Toliso su takođe uspeli da se upišu u listu strelaca i nađu se na listi omraženih ljudi od strane Zvezdaša, ali nisu oni ništa krivi, to im je samo posao.

Poraz koji je na Marakani najviše zaboleo publiku bio je onaj protiv Partizana od 7:1, međutim to je bilo davne 1953. godine i teško da ga se bilo ko seća, ali utakmicu u Kupu Srbije protiv Borca iz Čačka teško da će iko da zaboravi.

foto: Starsport©

Bio je to 2. decembar 2015. godine, ekipa crveno-belih pod palicom Grofa Božovića je kao i uvek te sezone bila apsolutni favorit protiv ekipe Borca iz Čačka koju je sa klupe predvodio Milorad Kosanović.

Ipak, nešto je te večeri "kliknulo" gostima i sve im se otvorilo, pa su na isteku 90. minuta imali najlepši pogled na semafor, gde je stajalo - 1:5.

Apsolutni junak velike pobede bio je Darko Zorić, upisavši het-trik i asistenciju, a golove su još postigli jedan bivši i jedan sadašnji igrač Crvene zvezde - Srđan Vujaklija i Milan Jevtović.

foto: Starsport©

Borac je radio šta je hteo, golovi su se nizali kao na traci, Donald, Ibanjez, Srnić i drugovi su samo nemo posmatrali rapsodiju gostiju i zbunjeno se gledali nakon svakog primljenog gola.

Grof Božović je u jednom trenutku morao da napusti teren zbog isključenja, pa je pokušao svojim gestikulacijama ka Severu da probudi igrače i navijače, međutim bez uspeha.

Izjava Darka Zorića najbolje opisuje koliki motiv su imali fudbaleri iz Čačka:

- Bilo je jasno da su nas potcenili. Nije nam bilo svejedno. Skupili smo se i rekli: "Sada ćemo ih razbiti". Nismo se uplašili Zvezde. Istina, nismo briljirali prvih 20 minuta, ali smo onda dali prvi gol, pa drugi, treći... Oni su uspeli da smanje na 3:1 i ponadaju se, ali ih je potpuno sasekao naš četvrti, moj treći gol. Mogli smo na kraju da postignemo još nekoliko golova, ali nije loše ni 5:1.

Na kraju, magija Borca se zaustavila tamo gde najviše boli - na petardi, a Marakana i dalje pamti taj debakl, a pogotovo je svima na umu nakon sinoćnjeg poraza od Bajerna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.