MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU: Engleski glumac oduševljen dočekom u Prištini, govor mržnje prema Srbima je bratska ljubav?
Albanci su dočekali Engleze kao najrođenije, pa su zajedno vređali Srbe, Foto: Profimedia

Kako ga nije sramota

MI SMO BRAĆA PO ORUŽJU: Engleski glumac oduševljen dočekom u Prištini, govor mržnje prema Srbima je bratska ljubav?

On očigledno ne smatra da je nacionalističko vređenja srpskog naroda i govor mržnje ništa drugo osim iskazivanja ljubavi između Albanaca i Engleza

Objavljeno:

Engleska reprezentacija i njeni navijači su u Prištini tokom vikenda dočekani od strana Albanaca s Kosova kao najrođeniji, a i oni su se potpuno odomaćili, pa su se priključili njihovim domaćinima u vređanju Srba i Srbije.

I atmosfera na utakmici na stadionu "Adem Jašari" bila je u potpunosti podređena odavanju zahvalnosti Engleskoj koja je podržavala secesionističke težnje Albanaca da Kosovo otcepe od Srbije.

Tako su tokom intoniranja engleske himne na tribinama se vijorile zastave, bilo je transparenata podrške uz govor mržnje prema Srbima, a sve je delovalo u pojedinim momentima kao neverovatno šlihtanje domaćima.

Očekivano, engleski navijači su uživali u tom svom statusu, pa je tako i ne toliko glumac i voditelj, Mark Hilmen, bio oduševljen atmosferom na stadionu o čemu je izveštavao na svom Tviteru.

- Kosovo. Imate veliko mesto u mom srcu. Zamislite da ste navijač Engleske i ovako dobrodošli. Ovo mesto, ovi ljudi, neverovatno - napisao je u jednom od svojih tvitova.

On je potom napisao i da se ostrvskoj štampi neće dopasti što nema nikakvih skandala na utakmici osim "ljubavi braće po oružju".

Očigledno on nije čuo ili ne smatra da je nazivanje Srba kopiladima i vređanje srpskog naroda na nacionalnoj osnovi ništa više nego iskazivanje ljubavi između Engleza i Albanaca s Kosova.

On je i kući odneo suvenir koji će ga podsećati na boravak u Prištini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.