NE BI NAM ZNAČILO NI DA SMO POBEDILI: Portugalci rutinski overili EURO, Ronaldo stigao do 99. gola u reprezentaciji
Portugalci slave gol i plasman na EURO 2020, Foto: EPA/Mario Cruz

Kvalifikacije za EURO 2020

NE BI NAM ZNAČILO NI DA SMO POBEDILI: Portugalci rutinski overili EURO, Ronaldo stigao do 99. gola u reprezentaciji

Sa dva gola su aktuelni prvaci Evrope obezbedili svoje mesto na turniru najboljih selekcija "starog kontinenta"

Objavljeno: 17:04h

Portugalci su odradili posao u Luksemburgu 2:0 i overili plasman na Evropsko prvenstvo, tako da i da je Srbija pobedila Ukrajinu što se nije dogodilo, svejedno naša selekcija se ne bi plasirala direktno na EURO.

Rutinski su aktuelni prvaci Evrope i Lige nacija odradili svoj posao u gostima, bez prevelikog zamaranja i sa jednom sigurnom igrom, bez rizika, iako to možda krajnji rezultat ne govori.

Bilo je možda malo panike tokom prvih pola sata igre kada su Luksemburžani uspevali da odole naletima gostiju, ali je jedan mat u dva poteza u 39. minutu sve rešio.

Bernardo Silva je poslao vrhunsku loptu sa pola terena, koja je stigla do Bruna Fernandeša, a ovaj u stilu vrhunskog golgetera iz punog trka zatresao mrežu.

Drugo pogodak je pao u samoj završnici utakmice kada se u gužvi u petercu Luksemburga lopta na kraju odbila do Ronalda, a on je ugurao u mrežu za svoj 99. gol u dresu nacionalnog tima.

Dakle, sve je jasno, Ukrajina kao prvoplasirana, a Portugalci kao drugoplasirani odlaze direktno na EURO sledeće godine, dok će Srbija svoju priliku potražiti u u baražu koji je izborila kroz Ligu nacija, a tamo će nam u polufinalu protivnik biti Norveška.

Grupa B, 10. kolo:

Nedelja

Srbija - Ukrajina 2:2

Luksemburg - Portugalija 0:2

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.