ESPRESO ANALIZA: Partizan igrao sporednu ulogu na Teatru snova, prebrza je ovo igrica za odbranu crno-belih!
Partizan nije uspeo da napravi čudo, Foto: EPA/ Petar Powel

NAŠA ZAPAŽANJA SA OLD TRAFORDA

ESPRESO ANALIZA: Partizan igrao sporednu ulogu na Teatru snova, prebrza je ovo igrica za odbranu crno-belih!

Ovako je naš specijalni reporter sa lica mesta video događaje na terenu jednog od najlegendarnijih svetskih stadiona

Objavljeno: 23:13h
Aleksa Radosavljević

Partizan je došao u Mančester da proba da se nadigrava, ali to se nije preterano slavno završilo.

Junajted je pokazao od kakvih igrača je sastavljena ova ekipa, kao i koliko je malo prostora potrebno majstorima poput Rašforda, Marsijala, Mate, Grinvuda. A, prostor je nešto što su im uzdanice Sava Miloševića večeras ostavile na tacni, posebno u završnoj trećini.

Bile su to neoprostive greške za ovaj nivo takmičenja, ali nažalost, razlika u kvalitetu između engleskih i srpskih klubova posle ove sedmice je više nego evidentna.

Neupitno je bilo zalaganje momaka iz Beograda, ali... Ovo su zapažanja našeg specijalnog izveštača sa Old Traforda posle poraza koji je dobrano odaljio Partizan od plasmana u narednu fazu, šesnaestinu finala Lige Evrope.

Vladimir Stojković

Odlično je ušao u meč, fantastično intervenisao u osmom minutu posle akcije Mate i Rašforda, kada je skinuo čist gol, a onda i ukrotio loptu na veoma lukav način. Ni kod jednog gola nije krivac, ali utisak je da se kod prvog pomalo napamet bacio na desnu stranu, ostavivši celu levu praznu za golobradog Grinvuda. U nekoliko situacija je spasio čiste golove domaćina, pa se može sa sigurnošću reći da bi bez njega ovaj poraz bio daleko teži. Nemanja Miletić

U nekoliko navrata je ispao, posebno kod situacije kada je Stojković u osmom minutu odbranio čist gol, ali i kod trećeg pogotka koji je dao Rašford. Upravo on, Mata i Marsijal su mu pravili dosta problema, a bio je vidno uzrujan i iznerviran posle svakog pogotka.

Nema u duelu sa Rašfordom
Nema u duelu sa Rašfordom foto: AP

Bojan Ostojić

Najgora utakmica odbrane Partizana ove sezone, bez premca. Za prvi gol Ostojić nije direktan krivac, ali kod drugog je mogao daleko, daleko bolje da reaguje. Uklizao je u prazno, što je majstor poput Marsijala iskoristio u potpunosti. Kod trećeg je probao da izađe u blok posle loše reakcije Zdjelara i Miletića, ali nije mogao mnogo toga da uradi. Strahinja Pavlović

Kod prvog gola je ispao iz formacije, ostavio dosta prostora za fantastične napadače Junajteda, zbog čega je Grinvudu bilo više nego lagano da pronađe put do Stojkovićeve mreže. Slaba reakcija kod drugog gola, cela odbrana, kao što smo već napisali, delovala je poprilično smušeno pod naletima Junajtedovog napadačkog "četverca".

foto: EPA

Slobodan Urošević

Mnogo smo ga hvalili ove sezone, potpuno zasluženo, ali za pogodak Mejsona Grinvuda bar pola "zasluga" ide na njegovu adresu. I drugi gol Crvenih đavola ide direktno njemu na dušu, ali i ostatak odbrane je delovao kao glineni golubovi. Tačno se videlo koliko mu Asano znači u defanzivi u momentu kada se Japanac zamenio sa Sumom, pa je po levoj strani Partizanovog tima ostalo dosta prostora za Van BIsaku i Grinvuda. Saša Zdjelar

Nije ovo bila ni njegova utakmica, tačnije, njegov učinak nije ni mogao da bude preterano vidljiv posle dva brzo primljena gola u prvom poluvremenu. Kod trećeg gola, koji je bio "tačka na i" nije izleteo na vreme, pa je lopta sa lakoćom ušla u kazneni prostor i stigla do strelca Rašforda.

foto: AP

Aleksandar Šćekić

Ista priča kao i sa Zdjelarom, s tim da nije direktno kriv ni za jedan gol. Bibras Natho (od 59. minuta Zoran Tošić)

Tanka partija Izraelca, jedna od lošijih u dresu crno-belih, ali ne može se ovakav igrač mnogo kritikovati kada je protivnik Mančester, a kada tim primi tri poprilično rutinska pogotka. Pretpostavljamo da je izveden da bi se odmorio za važne izazove u Superligi. Sejduba Suma

Počeo desno, pa se srediom prvog poluvremena zamenio sa Asanom i otišao levo. Imao je nekoliko finih prodora u prvom delu igre, pa i jedan veoma opasan šut, ali ništa od konkretnijeg učinka. Upravo kada je prebačen na levu stranu, posle prvog gola, videlo se koliko Asano znači za Slobodana Uroševića kao pomoć u odbrani. Zaključak za njega - najbolje je držati ga u sredini, između protivničkih redova je daleko najopasniji, tako da ova taktička zamisao za stavljanje njega na mesto iz prve sezone u crno-belom nije uspela. Još jedna stvar koja mora za njega da se kaže je da nije uspeo da pogodi gotovo nijedan pas u završnoj trećini.

foto: Starsport©

Takuma Asano (od 69. minuta Filip Stevanović)

Nije bio loš odbrambeno. Njegov japanski mentalitet radilice opet je dolazio do izražaja, ali u napadu, zbog čega je i doveden, nije se proslavio, kao ni na mnogim prethodnim utakmicama. Dva puta je menjao stranu, ali ni to nije pomoglo. Umar Sadik (od 84. minuta Đorđe Ivanović)

Trčao je, razgrtao, padao u svom stilu u borbi za loptu, imao je nekoliko lepih poteza, ali nije imao priliku da zapreti, za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva kada je konstantno bio opasnost po gol rivala, pa mu je i zamerano da je previše neefikasan.

foto: AP

Izmene:

Zoran Tošić (od 59. minuta umesto Natha)

Ušao da bi uneo sigurnost u poslednjoj trećini. Više je bio aktivan u defanzivi nego u napadu, čak je u jednom navratu poput libera spasio čist gol uklizavanjem u poslednjem momentu na ivici svog kaznenog. FIlip Stevanović (od 69. umesto Asana)

Prvi meč na ovako legendarnom stadionu u karijeri. Nije uradio ništa vredno pomena. Đorđe Ivanović (od 84. minuta umesto Sadika) Prekratko na terenu da bi išta pokazao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.