ŠTA ĆE BITI S JOVIĆEM? Vijeirini golovi u derbiju zakucali srpskog Falkaa za klupu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

S TERENA U ZAPEĆAK

ŠTA ĆE BITI S JOVIĆEM? Vijeirini golovi u derbiju zakucali srpskog Falkaa za klupu! (FOTO) (VIDEO)

Zvezda bi od prodaje mladih igrača mogla da smanji dug kluba za oko 50 odsto
Objavljeno: 15:19h

Luka Jović najavljivan je kao najveći biser srpskog fudbala u poslednjih deset godina. Međutim, iako se očekivalo da njegovo vreme tek dolazi, čini se da je mladi golgeter barem trenutno ostao u zapećku. Njegov bilans u tekućoj sezoni je 400 minuta na terenu u osam superligaških mečeva, uz tri postignuta gola.

U 149. večitom derbiju Jović nije učestvovao, pošto je svih 90 i kusur minuta proveo na klupi. A pitanje je uopšte koliku će priliku imati u nastavku sezone s obzirom da Miodrag Grof Božović primenjuje taktiku sa jednim klasičnim napadačem, a da je posle dva gola u derbiju to mesto zacementirano za Uga Vijeiru. ODAVNO NISMO VIDELI BOLJI: Bomba Portugalca kakva se ne pamti u derbijima! (VIDEO) Zato se sada s pravom postavlja pitanje šta će biti sa igračem koga su ne tako davno Zvezdan Terzić i njegovi saradnici proiglasili za najveći Zvezdin zalog za budućnost?
Boljeg sagovornika na ovu temu od Nenad Lalatovića nismo mogli da nađemo. Bivši trener crveno-belih je pomenuti Jovića i ostale mlade igrače "ubacio u vatru" protekle sezone, svesno žrtvujući rezultat na uštrb razvitka talenta zbog čega je na kraju i morao da napusti voljeni klub. - Nisam više u Zvezdi pa je malo nezahvalno da ja komentarišem. Svestan sam da je cilj kluba da se osvoji titula, ali Jović i Ristić bi svakako morali da imaju veću minutažu. Crveno-beli su tokom prelaznog roka doveli iskusna pojačanja iz inistranstva, te je cilj uprave jasan - počinje priču za Espreso Lalatović i dodaje:
- Igranjem po 10-15 minuta oni se neće iskazati. Jednostavno moraju da imaju kontinuitet, pa čak i u derbiju. Jović je mogao da "eksplodira" prošle sezone da je postizao golove u derbijima, kao i u Kupu protiv Rada. Pored Jovića slična je situacija sa još jednim tinejdžerom iz redova crveno-belih koji je bio zamišljen kao mozak ekipe koja bi trebalo da u narednim sezonama pokaže svu svoju vrednost.
Reč je o Mihailu Ristiću koji takođe ove sezone šansu dobija na kašičicu i uglavnom ulazi u igru sa klupe, jer prednost kod Grofa Božovića trenutno imaju Katai, Donald i Plavšić. - Uz Marka Grujića i Vukašina Jovanovića, Jović i Ristić su dva najtalentovanija igrača u Srbiji. Ukoliko bi igrali u kontinuitetu, Zvezda bi od njihove prodaje mogla da smanji dug kluba za oko 50 odsto, Ulaskom u Ligu šampiona još više - podvukao je Lalatović za Espreso, uz ocenu da je Grof pogodio sa pojačanjima i uz njegovo iskustvo gotovo izvesno može do Lige šampiona naredne sezone. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.