SUDIJSKI EKSPERT: Penal za Partizan je čist! Inđijci se uzalud žale - bili su i oba crvena i jedanaesterac u 90.
Trenutak kada Ostojić pada posle povlačenja od strane igrača Vojvodine, Foto: Printscreen/Youtube/Superliga Srbija

Razrešio dileme

SUDIJSKI EKSPERT: Penal za Partizan je čist! Inđijci se uzalud žale - bili su i oba crvena i jedanaesterac u 90.

Veštačenje Igora Radojičića spornih situacija u 15. kolu Superlige Srbije

Objavljeno:

Bilo je povika na sudije i posle ovog 15. kola Superlige Srbije, a na posebnom udaru je bio Bojan Nikolić zbog koga su fudbaleri Inđije bili napustili teren, a klub izdao saopštenje u kome ga žestoko optužuju.

Nikolić je na meču između Inđije i Javora dodelio dva crvena kartona domaćima, a onda i penal za goste u 90. zbog čega je izazvao revolt domaćih igrača koji su nakratko bili napustili teren.

Međutim, kako tvrdi sudijski ekspert Igor Radojičić, koji je gostovao na "Areni sport", ljudi u klubu iz Srema nemaju razloga za žalbe, jer je arbitar doneo ispravne odluke u sve tri situacije.

Bojan Nikolić je bio na udaru Inđijaca
Bojan Nikolić je bio na udaru Inđijacafoto: Saša Pavlić Koky

Najpre je isključen Srđan Dimitrov.

- Ovde je sve apsolutno jasno. Pesnica u lice, ili prema licu, protivnika. Sudija je u tom momentu bio okrenut na drugu stranu, jer je merio daljinu živog zida - objasnio je Radojičić koji se potom osvrnuo i na situaciju iz 75. minuta kada je crveni karton dobio i Nemanja Bosančić:

- Bespotreban start, u trenucima kada je igrač Javora želeo domaćima da vrati loptu. Jeste daleko od gola, nema opasnosti, ali to je start otvorenom nogom. Sve je jasno.

Najviše polemike bilo je oko toga da li je bio penal u 90. minutu kada je lopta pogodila u ruku jednog igrača Inđije u šesnaestercu.

- Vidite da je ruka u neprirodnom položaju, i da postoji taj trzaj. Sudija Nikolić je bio odlično postavljen - jasan je sudijski ekspert.

Bilo je reči i oko penala koji je dosuđen za Partizan protiv Vojvodine, ali Radojičić ni tu nema dilemu da li je sudija bio u pravu.

- Pogledajte ovo. Sudija prilazi igračima i jasno im stavlja do znanja da neće tolerisati povlačenje. Ovaj start nad Ostojićem je bio najslabijeg intenziteta, ali imajući sve u vidu ovo je penal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.