ESPRESO ANALIZA: Iživljavanje Totenhema kad mu vreme nije! Gobeljić i Borjan ne čine proleće!
Tomane nije pokazao apsolutno ništa, Foto: EPA

liga šampiona, 4. kolo

ESPRESO ANALIZA: Iživljavanje Totenhema kad mu vreme nije! Gobeljić i Borjan ne čine proleće!

Revanš je na programu za dve nedelje u Beogradu

Objavljeno: 01:20h

Crvena zvezda je preživela pravu katastrofu u prestonici Engleske.

Poraz Totenhema od 5:0 je došao u najgori mogući trenutak. Navijači su gajili nade da ekipa Vladana Milojevića može da dotuče ranjenog rivala, ali "pevci" su iskalili dugo skupljani bes i deklasirali crveno-bele u 3. kolu Lige šampiona.

Nisu se Bog zna kako pokazali fudbaleri srpskog šampiona, istina, mogli su da postignu i neki pogodak, ali sreća nije bila faktor koji je odlučio meč, već čisti kvalitet giganta kakav je Totenhem koji je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal, i tako sačuvali trenera Poketina na klupi.

foto: EPA

Ovo su naša zapažanja o igri fudbalera Crvene zvezde, a Vi u komentarima možete da napišete vaše viđenje ovog meča.

Milan Borjan Definitivno je Borjan bio Zvezdin spasilac u prvom poluvremenu. Činio je čuda na golu i sa pravom se ljutio na smušenu odbranu. Po ko zna koji put pokazuje da je najbolji deo Zvezdine ekipe ove godine iako je meč završio sa čak 5 golova u mreži.

Marko Gobeljić Trudio se, ubacivao se u napad kada god je imao prostora, praktično je bio krilo na ovom susretu i pokazao više od Garsije. Nije mu strano da igre velike mečeve, što se tiče prvog dela bio je najbolji igrač Zvezde. Uvek daje i više od svojih mogućnosti i to Milojević i navijači veoma cene, ali nema kvalitet dostojan Lige šampiona i to je činjenica. Ipak, uz Borjana bio je najbolji pojedinac srpskog šampiona.

foto: EPA

Nemanja Milunović Od starta je pokušavao dugim loptama da pronađe Tomanea. U nastavku je pokušao da bude od koristi, ali je uprskao svoju donekle korektnu partiju kada je izgubio loptu i lagano se vraćao nazad, a Lamela iskoristio to što ga nema u odbrani i prilično lako pogodio za 4:0. Pobegao mu je Kejn i kod petog gola, i to je nešto što je apsolutno neoprostivo. Indirektno je kriv za dva gola i zasluženo je jedan od najlošijih igrača na ovom meču.

Miloš Degenek Pobegao mu je Son u ranoj fazi meča, a zatim i Kejn posle kornera, što je rezultiralo golom za Totenhem u 9. minutu meča. Nije bio na nivou prethodnih partija iako se posle gola Sona konsolidovao i zaigrao malo bolje, ali je početkom drugog dela opet mogao da bude tragičar da je Lamela reagovao bolje prilikom jednog udarca. Bolji član štoperskog tandema u rezultatskoj katastrofi.

foto: EPA

Milan Rodić Loša, loša, loša partija reprezentativca Srbije. U odnosu na meč sa Olimpijakosom gde je bio jedan od najboljih na terenu, prilično je podbacio na ovom susretu, a totalno je izgubio nit kada mu je Lamela pobegao i postigao četvrti gol.

foto: EPA

Kanjas Loša procena Španca kod drugog gola Totenhema, ostavio je samog Sona, ovaj to koristi i bez problema trese mrežu. Ista situacija i kod trećeg gola, protrčao je Son pored Kanjasa kao brzi voz i rutinski postigao svoj drugi pogodak. Očajno izdanje igrača od koga se očekuje da pravi razliku na terenu. Zato je i zamenjen u 63. minutu igre. Miloš Vulić Nesiguran u većem delu prvog dela, imao alibi rešenja, oslobađao se lopte pri prvom dodiru, ali i pored toga se vidi to da je željan fudbala. Treba mu iskustva u igranju ovakvih mečeva, ovo mu je tek treća utakmica u Ligi šampiona, odnosno prvi start i vreme radi za njega. Ne treba osuti paljbu po njemu u svakom slučaju.

foto: EPA

Mateo Garsija Slabo izdanje Argentinca. Njegova forma je u padu još od početka septembra, ali Milojević se i dalje uzda u njegov pedigre i to da je samo pitanje trenutka kada bi mogao da eskplodira. Pokušao je u nekoliko navrata da se izgura sa jakim protivnikom i pokuša da ugrozi gol gostiju, ali njegova konstitucija mu to nije dozvolila. Marko Marin Videlo se da mu se igra, pokušavao je da organizuje napade kada je lopta bila kod njega i u par navrata proigravao saigrače. Prvo Gobeljića, pa Milunovića, ali je onda sve upropastio greškom koja je prethodila vođstvu Totenhema od 3:0. Marin i dalje nije odigrao partiju u Ligi šampiona kakva se od njega uostalom i očekuje. Mogao da postigne gol, ali jednostavno nije bio njegov dan.

foto: EPA

Radživ van la Para Ogroman kredit ima Holanđanin kod Vladana Milojevića. Imao je jedan pokušaj posle centaršuta Gobeljića gde je glavom gađao gol domaćina. Nije razočarao na ovom meču u odnosu na prethodne, treba reći da je nešto pokazao večeras, ali definitivno ovaj igrač ne pravi razliku zbog čega je i doveden. Tomane Odsečen od bilo kakvog dešavanja na meču. Kao da se nije ni pojavio u Londonu.

IZMENE

Milan Pavkov Ništa vredno pomena za skoro pola sata provedenih na terenu. Njegoš Petrović Isto kao i za Pavkova, međutim, svako iskustvo na ovakvim mečevima mu je preko potrebno. Aleksa Vukanović Premalo vremena na terenu za konkretan učinak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.