OGLASILI SE IZ SUDIJSKE KOMISIJE: Salva kritika na račun utakmice Zvezda-Rad, Sadik je dobro prošao u Lučanima!
Milan Rodić pada u kaznenom prostoru Rada, Foto: Printscreen

ODJEVI LINGLONG SUPERLIGE

OGLASILI SE IZ SUDIJSKE KOMISIJE: Salva kritika na račun utakmice Zvezda-Rad, Sadik je dobro prošao u Lučanima!

Član ovog tela FSS rekao je svoje

Objavljeno:

Tokom minulog vikenda odigrano je 12. kolo Linglong Superlige Srbije, a najviše se, kao i uvek, pričalo o spornim sudijskim odlukama.

Zbog toga je, kao i uvek, gost na Arenasport televiziji bio član Sudijske komisije Igor Radojčić.

Prvo se osvrnuo na penal za Crvenu zvezdu koji je iznudio Milan Rodić posle jednog duela sa golmanom.

- Prva stvar - položaj sudije. On je daleko da bi doneo ispravnu ulogu. Da, kontakta između igrača i golmana nema, tako da nema prekršaja. Ostaje nejasno da li je bilo simuliranje, to ostavljamo sudiji, ali definitivno ovo nije bio prekršaj - istakao je Igor Radojčić.

Da li je trebalo dosuditi penal zbog prekršaja nad Markom Marinom koji minut kasnije?

- Ovde je sudija dobro postavljen, desna noga Marka Marina je van kaznenog prostora, nije prekršaj za najstrožu kaznu, jeste prekršaj za slobodan udarac.

Sporan je bio i penal dosuđen ekipi gostima sa Banjice u drugom poluvremenu.

- Ovde prekršaja nema, a opet sudijama ostavljamo da procenjuju da li je igrač želeo da dobije kazneni udarac ili žele da se sklone od protivnika. Mislim da je ovo simuliranje.

Poslednja sporna situacija koja je izazvala polemike na ovoj utakmici je kod gola Marka Gobeljića. Fudbaleri Rada su tražili da se dosudi igranje rukom, ali je sudija Maksimović pokazao na centar.

- Ono što moramo da naglasimo, kada komentarišemo baziramo se na pravilima igre, a nova pravila igre koja su na snazi od juna kažu da ako igrač postigne gol rukom, makar i nenamerno, ili nakon što je odigrao loptu rukom, makar i nenamerno, i dođe u priliku za postizanje gola, treba dosuditi loptu za protivnika. Vidimo da jeste igrao rukom, tako da je ovde trebalo dosuditi loptu ekipi Rada.

I u Lučanima, na meču Mladosti i Partizana bilo je polemike. Prvo, da li je trebalo dosuditi penal za domaćina na početku utakmice kada je Pavlović rukom pao na loptu.

- Pavlović je smirio loptu grudima, saigrač ga je napucao, vidi se da pokušava da izbegne, u ovom položaju čak i da ga je lopta pogodila u ruku, ne bi bio prekršaj - ističe Radojčić.

Druga situacija dogodila se u kaznenom prostoru Mladosti, kada je Sadik pao, pokušavajući da iznudi penal.

- Sadik je dobro prošao, jer je sudija mogao da mu pokaže žuti karton zbog simuliranja - zaključio je Radojčić.

Dakle, da na Marakani nije bilo spornih odluka, Zvezda bi i dalje pobedila se 1:0, dok na rezultat u Lučanima arbitri nisu uticali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.