ISTORIJSKA POBEDA TZV. KOSOVA PROTIV CRNE GORE! Južna srpska pokrajina i dalje sanja plasman na EURO 2020!
Vedat Murići, Foto: EPA/Valdrim Xhemaj

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, grupa a

ISTORIJSKA POBEDA TZV. KOSOVA PROTIV CRNE GORE! Južna srpska pokrajina i dalje sanja plasman na EURO 2020!

Pogotke za Kosovo postigli su Amir Rahmani u 19. i Vedat Murići u 34. minutu

Objavljeno:

Vatreno veče u Prištini, gde je na stadionu Fadilj Vokri Crna Gora gostovala selekciji Fudbalskog saveza Kosova.

Konačni rezultat bio je 2:0 (2:0) za domaćina, koji je na taj način ostvario istorijski uspeh i prišao Češkoj samo na jedan bod zaostatka pred međusobni duel koji ih očekuje u narednom, za obe reprezentacije sedmom meču u grupi A.

Pogotke za Kosovo postigli su Amir Rahmani u 19. minutu i Vedat Murići u 34, što je bilo i više nego dovoljno protiv katastrofalnih Đetića, koji nisu stvorili praktično nijednu pravu šansu.

Moglo je tzv. Kosovo i do većeg trijumfa, ali su nekoliko puta domaći fudbaleri pogađali okvir gola i promašivali stopostotne šanse. Inače, Kosovo još nikada nije izgubilo utakmicu u Prištini, koja polako postaje neosvojiva tvrđava.

Utakmici je bio prisutan i novi premijer tzv. države Albin Kurti.

U drugom meču odigranom u ovoj grupi, Engleska je sa 6:0 pregazila Bugarsku u Sofiji i tako došla do 15. osvojenog boda.

Pogledajte stanje na tabeli grupe A u kojoj su Crnogorci i Bugari već odavno prežaljeni, a za to drugo mesto će se boriti Česi i južna srpska pokrajina, koji naredni meč igraju u Plzenju, uz napomenu da su u seprembru izabranici Bernanda Halandesa slavili nad daleko čuvenijom reprezentacijom sa 2:1 u Prištini.

Do kraja kvalifikacija Kosovo igra još sa već pomenutim Česima i Englezima, dok će Česi pored južne srpske pokrajine sastati još sa Bugarima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.