BASTIJAN ŠVAJNŠTAJGER NAJAVIO NEIZBEŽNO: Srpski zet završava karijeru!
Bastijan Švajnštajger, Foto: Filip Plavčić

REKAO JE DOSTA

BASTIJAN ŠVAJNŠTAJGER NAJAVIO NEIZBEŽNO: Srpski zet završava karijeru!

Trenutno nastupa za tim Čikago Fajera, koji sa klupe predvodi Veljko Paunović

Objavljeno:

Velikan nemačkog i svetskog fudbala Bastijan Švajnštajger objavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Švajnštajger, poslednje tri godine član Čikaga, na čijoj klupi je Veljko Paunović, ovu odluku je obelodanio na svom Instagram profilu, uz zahvalnost svim klubovima za koje je igrao, reprezentaciji Nemačke, supruzi Ani Ivanović i porodici.

35-godišnji „Švajni“ je naveo da će i po završetku karijere ostati u fudbalu.

Švajnštajger spada u red najuspešnijih nemačkih fudbalera. Profesionalnu karijeru počeo je kao 18-godišnjak u Bajernu, u kojem je proveo 13 godina. Sa Bavarcima je osam puta bio šampion Nemačke, sedam puta je osvajao nacionalni kup, a 2013. godine je osvojio Ligu šampiona, pobedom nad Borusijom iz Dortmunda u finalu odigranom na Vembliju.

Za Mančester Junajted je igrao dve sezone i sa klubom sa Old Traforda osvojio FA kup 2016. godine, a potom se preselio u MLS ligu, u Čikago.

Za reprezentaciju Nemačke je od 2004. do 2016. godine odigrao 121 utakmicu i postigao 24 gola. Više mečeva od njega za „pancere“ su odigrali samo Lotar Mateus (150), Miroslav Klose (137) i Lukas Podolski (130). Najveći uspeh u karijeri je svakako titula prvaka sveta osvojena sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.