ESPRESO ANALIZA: Milojeviću, Vulić mora da igra! Van la Para zaslužio sve zvižduke! Milunović utišao kritičare!
Miloš Vulić je postigao prvenac u Ligi šampiona, Foto: Starsport©

liga šampiona, 2. kolo

ESPRESO ANALIZA: Milojeviću, Vulić mora da igra! Van la Para zaslužio sve zvižduke! Milunović utišao kritičare!

Crtice o tome kako je naš reporter video igru pojedinaca u crveno-belom dresu

Objavljeno: 02:49h
Nikola Husein

Crvena zvezda je slavila nad Olimpijakosom u okviru 2. kola grupne faze Lige šampiona, a trijumf od 3:1 došao je posle preokreta, pošto su izabranici Vladana Milojevića pokazali ozbiljan karakter kada je bilo najpotrebnije.

Doduše, pomogao je i crveni karton Jasina Benzije, posle koga su pala sva tri pogotka srpskog šampiona.

Ovo su zapažanja igre srpskog šampiona iz oka našeg reportera koji je sa Marakane posmatrao meč.

Milan Borjan

Katastrofalna procena lopte kod gola. Ona sigurnost koja ga je krasila tokom celog leta, sada je pala u vodu. Podsetimo, protiv Mačve je takođe reagovao loše što je rezultiralo primljenim pogotkom, doduše bezopasnim. Loš period koji može negativno da utiče na njegovo samopouzdanje u nastavku takmičarske godine. Njegova sreća da je Zvezda uspela da pobedi, inače ne bi podneo ovo.

foto: Starsport©

Marko Gobeljić

Trudio se, trčao do iznemoglosti i napred i nazad, vidi se da pokušava da se vrati u stanje sa početka sezone, ali to ide malo slabije. Kod gola Olimpijakosa nije ispratio Semeda koji je prevario zbunjenog Borjana. Što se Lige šampiona tiče tu je siguran, ali u ostalim takmičenjima Gajić ozbiljno preti da ga "skine" sa boka.

Milan Rodić

Skroz se oporavio od povrede i može se reći da je od početka sezone možda i najbolji i najkonstatniji fudbaler srpskog šampiona. Sa lakoćom dobija duele i na zemlji i u vazduhu, a čak je i u nekoliko navrata oprobao svoj udarac Jedan od boljih večeras u taboru tima iz Beograda i to je sada već postala normalna pojava u evropskim izdanjima.

Nemanja Milunović

Sve kritike i loše partije je ovim golom izbrisao. Kapisla samopouzdanja koje mu je itekako trebala. Gol života, bez sumnje! Ovim je u neku ruku i opravdao poziv u reprezentaciju Srbije.

foto: Starsport©

Miloš Degenek

Ono što je bilo do njega, odradio je pristojno. Bolji od kritičnog Milunovića, tako da što se njega tiče, svoj zadatak je maksimalno ispunio, kao i obično. On je igrač kakvog Zvezda mora uvek da ima. Hoze Kanjas

Iako je igrao u Grčkoj i poznaje njihov stil igre, zadavali su mu ofanzivci gostiju puno problema na sredini brzom razmenom paseva i kretnjom koju Španac nije u potpunosti mogao da isprati, ne može mu se ništa zameriti. Loše po njega je povreda koju je doživeo, pa je morao da ustupi mesto mladom Petroviću.

foto: Starsport©

Dušan Jovančić

Ne ide mu, pa to ti je... Nikako da se ponovo uklopi u Milojevićev sistem i počne da pruža partije od prethodne sezone. Čini se da kada god je na terenu igra pod grčom da ne pogreši i ogromnim pritiskom da ne izneveri očekivanja. Dva puta je bio u situaciji da postigne pogodak, ali bezuspešno.

Radživ Van la Para

Totalni promašaj. Ništa vredno pomena što se tiče njegove igre ne može da se napiše, plus se obrukao u 55. minutu kada mu je Gobeljič bukvalno poslao "nacrtanu" loptu za gol. Sve ovo mnogo podseća na situaciju sa Kafuom. Pri izlasku dobio zvižduke cele Marakane.

foto: Starsport©

Mateo Garsija

Od samog starta je bio meta oštrih startova igrača Olimpijakosa. To ništa nije čudno, pošto su svesni da je od njega pretila najveća opasnost na ovom meču. Nekoliko puta je svojim potezima podigao navijače na ne baš ispunjenoj Marakani. Igrao i kao pomoćni bek, otkrivao se saigračima. U napadu nije bio toliko aktivan, ali njegov doprinos na ovom meču bez lopte u nogama je bio ogroman.

Marko Marin

Nudio se u svakom napadu, bio je plejmejker Zvezdine igre, ali je tek u finišu pokazao zašto je lider i kapiten ovog tima. Kod oba gola za preokret, on je bio taj koji je centrirao posle kornera. Zato i zaslužuje da ima prelaznu ocenu i kada ne briljira u igri.

foto: Starsport©

Tomane

Trčao je, ulazio u duele, pokušavao nešto, međutim - tanko. Špicevi Crvene zvezde su ove sezone u velikom problemu sa samopouzdanjem i golgeterskim učinkom. Zbog toga je i Milojević primoran da gotovo na svakom meču rotira i traži dobitnu kombinaciju.

IZMENE

Miloš Vulić

Ćutao, trpeo, odbio da ode u Niš, a nekoliko meseci kasnije je kao nagrada za sve to stigao gol u Ligi šampiona! Snovi su ostvareni što se njega tiče, ali on nije igrač koji će se zaustaviti na tome. Sve je izglednije da je posle loše partije Jovančića upravo on zauzeti njegovo mesto u nastavku evropske odiseje u eliti. Veliko bravo za Vulića!

foto: Starsport©

Ričmond Boaći

Uđe kao džoker, unese pometnju i postigne gol - od njega dovoljno! Koliko god da je osporavan, Boaći ima nešto što Zvezdi treba. Ne mora čak ni da pogodi mrežu, ali on uvek uradi neku korisnu stvar za tim. Uradio više od Tomanea za ovo malo vremena na terenu.

Njegoš Petrović

Debi u Ligi šampiona je za njega ogromna stvar. Imao je šansu u finišu meča da iznudi penal i bude junak iz senke ali sudija nije želeo da pogleda VAR. Značajan trenutak u karijeri za golobradog Petrovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.