MOJ OTAC JE RUKAMA ZAKOPAO RODITELJE I SESTRU: Tragična sudbina bivšeg trenera Partizana!
Avram Grant, Foto: Dado Đilas

strašno

MOJ OTAC JE RUKAMA ZAKOPAO RODITELJE I SESTRU: Tragična sudbina bivšeg trenera Partizana!

Teško da priča može biti potresnija.

Objavljeno: 21:17h

Bivši trener Partizana i Čelsija Izraelac Avram Grant pričao je o tome koja je u većem delu zabranjena, ali on je vrlo rado i sam započinje.

Grant je u intervjuu za CNN ispričao potresnu životnu priču svog oca koja je i na njega kao malog veoma uticala.

Grant je priču počeo sećanjem na trenutke iz mladosti koje nikako ne može da izbaci iz glave.

Bio je to šok za mene. Otac mi je vikao, a ja sam pitao majku šta se događa. Ona je bila smirena i samo ga je pomazila, a otac se vratio na spavanje – nastavio je Grant, koji je pokušao da shvati kako je njegov otac uopšte mogao da ostane ''normalan'' posle dvega što je prošao kao dete.

Grantov otac je 1941. godine uspeo da pobegne iz okupirane nacističke Poljske, i to kada je imao samo 13 godina. Proteran je sa ostatkom porodice na sever Rusije gde se susreo sa novim ''paklom''. Temperature u tom mestu padale su i ispod 40 stepeni, što je oduzelo dva života u njegovoj izbegličkoj porodici. Preživeli su samo otac Meir i brat.

Moj je otac golim rukama zakopao roditelje i sestru, morao je sam da iskopa grob – otkrio je potresan detalj Grant.

– Imao je 13 godina. To je sve zbog mržnje. Zbog toga sam uvek otvoren za razgovor o tome.

Avram Grant je trenersku karijeru započeo 1972. godine u Hapoelu Petah Tikva. Trenirao je Makabi iz Tel Aviva i Hapoel iz Haife pre nego je preuzeo reprezentaciju Izraela koju je vodio od 2002. do 2006. godine.

Najdublji trag je ostavio u Čelsiju koji je vodio u sezoni 2007-2008, pre nego je otišao u Portsmut, a zatim i Vest Hem junajted.

Grant je u Partizan došao 2012. godine. Izraelac je u januaru te godine na klupi zamenio Aleksandra Stanojevića. Navijači su bili podeljeni po pitanju njegovog dolaska, jednu su isticali činjenicu da je sa Vest Hemom ispao iz Premijer lige, drugi da je sa Čelsijem stigao do finala Lige šampiona.

Izraelski stručnjak se u Partizanu zadržao svega četiri meseca, do 20. maja 2012. godine.

Nasledio je od Stanojevića 10 bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu, uspeo do kraja da ih uveća za još dva boda, ali mu navijači nisu oprostili učinak u večitim derbijima. Grant je izgubio sva tri derbija - jedan u prvenstvu i dva u kupu, pa je razlaz bio neminovan. Njega je zamenio Vladimir Vermezović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.