BES PROGOVORIO IZ NEZADOVOLJNOG BENA: Mitar Mrkela mu odgovorio!
El Fardu Ben je ljut što nije licenciran za Ligu šampiona, Foto: Starsport©

Problemi na marakani

BES PROGOVORIO IZ NEZADOVOLJNOG BENA: Mitar Mrkela mu odgovorio!

Zvezda je već sve bila dogovorila, ali se igrač i klub iz Emirata nisu dogovorili

Objavljeno:

Ljut je El Fardu Ben što je izopšten sa spiska licenciranih igrača za Ligu šampiona i to je otvoreno priznao na društvenim mrežama.

Reprezentativac Komorskih ostrva se oglasio na Instagramu, a potom i odgovorio na pitanje jednog navijača da je tražio previše novca.

- Moj prijatelju, ko ti je rekao da želim da napustim klub? Prvo, ne želim da napustim klub i drugo, nisam im tražio novac, prihvatio sam ono što su mi ponudili. I ako me poznaješ, znaš da ne igram za novac. Da igram za novac, ne bih bio ovde u Zvezdi, jer sam imao mnogo ponuda koje sam odbio. I ako budem napustio klub, to neće biti zbog mene, biće izbor kluba i ja ću ga poštovati - napisao je Ben.

El Fardu Ben je trebalo da pređe u Al Vahdu
El Fardu Ben je trebalo da pređe u Al Vahdufoto: Starsport©

U međuvremenu se o čitavom slučaju oglasio sportski direktor Mitar Mrkela koji je rekao da su na Marakani očekivali da će Ben otići Emirate i da su znali da se taj posao neće završiti, sigurno bi ga stavili na spisak igrača za Ligu šampiona.

- Pričao sam sa njim i on najbolje zna da nema ništa sporno. Crvena zvezda je imala potpisan ugovor sa Al Vahdom iz Emirata, ostalo je samo da i Ben to uradi. On je otišao tamo i na kraju se nije dogovorio sa Al Vahdom. Da se dan ranije znalo da neće potpisati, bio bi sigurno na spisku igrača koje Zvezda računa za Ligu šampiona - rekao je Mrkela za "Novosti".

Mitar Mrkela kaže da niko nije očekivao da se Ben neće dogovoriti sa Al Vahdom
Mitar Mrkela kaže da niko nije očekivao da se Ben neće dogovoriti sa Al Vahdomfoto: Damir Dervišagić

U Zvezdi su računali da će do kraja prelaznog roka prodati napadača, pa je zato u poslednjem trenutku i angažovan Van la Para.

- Ne znam da li je ta izjava interpretirana kako treba. Nikome iz Crvene zvezde nije palo na pamet da ga izopšti sa tog spiska, niti bi dovodili igrača na njegovoj poziciji da smo znali da se neće dogovoriti sa Al Vahdom. Ben je bio naš jako važan igrač prošle i ove sezone u borbi za Ligu šampiona i svi bismo voleli da i sada možemo da računamo na njega u mečevima sa Olimpijakosom, Totenhemom i Bajernom. Sigurno da mi je krivo i zbog ostalih momaka, zbog cele situacije. Ben je bitan šraf za nas, ali mi je veoma drago što je pored svega pokazao da je pravi čovek i igrač. Ben je dao veliki doprinos Crvenoj zvezdi i mislim da će dati još dosta toga - dodao je Mrkela.

Ipak, priča oko odlaska Bena još nije završena, kako saznaju "Novosti" i navode da se na Marakani ubrzano radi da se realizuje posao do 30. septembra kada se u Emiratima i zvanično završava prelazni rok. Crvena zvezda za obeštećenje traži sumu od 2.000.000 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.