STOP RASIZMU za njih ne važi: Među rasistima fudbalerima ima i Srba! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

kome je to potrebno

STOP RASIZMU za njih ne važi: Među rasistima fudbalerima ima i Srba! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Samo u proteklih nekoliko dana imali smo rasističke i nacionalističke ispade trenera, kojih je nažalost bilo i u prošlosti
Objavljeno:

Rasizam i fudbal nikako ne mogu da se razdvoje, uprkos velikoj borbi UEFA i FIFA na tom planu. Samo u proteklih nekoliko dana imali smo rasističke i nacionalističke ispade trenera, kojih je nažalost bilo i u prošlosti. Kao da nije dovoljno što se pred većinu mečeva ističe parola: STOP RACISM! Međutim, mnogi se i dalje oglušuju na to, a među njima su i Srbi... Skandalozna reakcija srpskog trenera u Sloveniji: Nikolić nazvao svog igrača crnim idiotom! (VIDEO) Bivši trener fudbalera Partizana, sad šef struke Olimpije Marko Nikolić, napravio je težak rasistički ispad na utakmici protiv Zavrča. On je svog igrača, Blesinga Elekeja, nazvao "crnim idiotom", pišu slovenački mediji.

Dado Đilas
Bez imalo ljudskosti Zahović vređao albanskog fudbalera: Tvoja vera je smrt, g**no jedno! (TRANSKRIPT) Samo dan posle skandala u Sloveniji, kada je Marko Nikolić, bivši strateg Partizana a sada Olimpije nazvao svog fudbalera "crnim idiotom", usledio je novi! Bivši igrač crno-belih, koji je glavni čovek Maribora, Zlatko Zahović, na najstrašnije načine je izvređao svog fudbalera Agima Ibraimija.
Tokom igračkih dana, doskorašnji trener Milana, Siniša Mihajlović, vređao je bivšeg francuskog reprezentativca Patrika Vijeiru. Srpski "bombarder" je igrajući za Lacio protiv Arsenala optužen da je vređao Francuza na rasnoj osnovi, zbog čega mu je UEFA kasnije izrekla kaznu od šest mečeva suspenzije. Fudbalski savez Španije svojevremeno je kaznio selektora španske fudbalske reprezentacije Luisa Aragonesa, jer je na treningu uoči kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo sa Belgijom rekao svom igraču Hoze Antonio Rejesu da je bolji od "tog crnog gov*a", misleći na napadača Francuske Tijerija Anrija. Rejes i Anri su tada bili saigrači u londonskom Arsenalu. Defanzivac Čelsija Džon Teri je brata Rio Ferdinanda, Antona 2011. godine u žaru borbe uvredio na rasnoj osnovi. Podsećamo, Teri je 2011. optužen da je tokom utakmice Čelsija i KPR-a Antonu Ferdinandu rekao da je “crna p***a”. Teri je tada odlučio da više ne nastupa za reprezentaciju posle ovog slučaja.

navijači niželigaša na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače rosonera.
pogrdnim povicima sa stadiona "Santjago Bernabeu" ispraćeni su engleski reprezentativci
Luis Suarez je tokom 2011. godine u meču između Liverpula i Mančester junajteda nazvao Patrisa Evru "negrito"!
pozdravio navijače svog kluba visoko uzdignutom rukom, po ugledu na nekadašnjeg fašističkog lidera Benita Musolinija.
Onjevu je u tužbi naveo da ga je Žel Van Dam iz Anderlehta nazvao "prljavim majmunom"

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.