ESPRESO ANALIZA: Zvezda ima petlju, ali Bajern je Bajern!
Levandovski i Milunović, Foto: EPA

BILI SMO NA ALIJANC ARENI

ESPRESO ANALIZA: Zvezda ima petlju, ali Bajern je Bajern!

Ovo su naša zapažanja posle solidne utakmice 1. kola Lige šampiona

Objavljeno:
Nikola Husein

Bajern Minhen je sa 3:0 slavio nad Crvenom zvezdom u 1. kolu grupne faze Lige šampiona.

Naš specijalni reporter je bio na licu mesta, a kako ne bismo dužili, ovo su njegova zapažanja o igri pojedinaca u crveno-belom dresu, koji se uprkos naizgled visokom rezultatu nisu obrukali.

Milan Borjan
Milan Borjan foto: Starsport©

Milan Borjan

Da nije njega bila bi katastrofa... Sigurnost je njegovo najjače oružje. Kako je ušao u meč, tako je i nastavio, kupio svaku loptu koja je visoka i bio uvek na pravom mestu u pravo vreme, pa čak i u situacijama koje su bile već viđene kao pogodak.. Što se golova, tu ništa nije mogao, pošto je Koman prosto zakucao loptu u mrežu, a zatim Gobeljić uprskao stvar. Borjan, kao i uvek jedan od najboljih igrača na terenu i uz to treba dodati prefiks "mačka".

Marko Gobeljić

Do prvog gola odličan, kasnije za zaborav. Perišić ga je jednom fintom izbacio iz "ležišta" i uputio centaršut za Komana. Iako je osim toga bio jedan od najboljih na terenu, sve je pokvario kada je dopustio da Levandovski onako lako iskoristi njegovu nespretnost i postigne gol za potvrdu trijumfa.

Žander Santana
Žander Santana foto: Printscreen/Instagram/crvenazvezdafk

Žander Santana

Odličnom intervencijom "spasio" Degeneka u jednoj opasnoj situaciji pred golom Zvezde, dok je posle samo par minuta imao uklizavanje a-la Nemanja Vidić kako bi sprečio povratni pas za gol domaćina. Utišao je navijače Bajerna i razgalio mnogobrojne Delije svojim prodorom iz drugog plana i kada je šutirao na gol. Pokazao je koliko je brz sa loptom i da može biti od koristi u nekim kontrama, ali ipak nije ispratio Komana kod gola, pa to može da pokvari njegovu partiju večeras.

Miloš Degenek

Lako je ispao u uvodnom delu utakmice kada je u slalom krenuo Levandovski, ali onda se prerušio u onog Degeneka koji grize i ujeda. Dobijao je duele, sekao pasove i kvario akcije Bajerna i još jednom pokazao koliko timu znači njegov povratak na Marakanu bez obzira na večerašnji poraz. Kako sezona odmiče, on igra sve bolje i bolje i uliva prekopotrebnu sigurnost u crveno-beloj odbrani.

Nemanja Milunović

Prvu veliku grešku napravio je na samom startu meča kada je poklonio loptu fudbalerima Bajerna, posle čega je vrlo lako moglo da bude kobno po njega i njegov tim, ali na sreću iskupio se kada je pogodila lopta prilikom šuta u nastavku akcije. Grešio je i u drugom poluvremenu, ponovo je poslao jedan loš pas, koji nije pretvoren u gol zahvaljujući sjajnoj reakciji Borjana.

Hose Kanjas
Hose Kanjas foto: Starsport©

Hose Alberto Kanjas

Nije to onaj Španac koji je igrao protiv Kopenhagena i Jang Bojsa. Mnogo je komplikovao u prvom poluvremenu, gubio neke bitne lopte i stajao daleko od igrača. Mora to mnogo bolje protiv ovako brzo protivnika koji kroz jedan pas mogu da stvore veliku opasnost za gol. Jedna od lošijih partija Kanjasa.

Dušan Jovančić

Prvo poluvreme je odigrao na rizik. Na njegovu sreću nije se dogodilo ništa pogubno po njega, čak je i većinu tih rizičnih duela uspeo da dobije, ali ipak, ne može protiv Bajerna da se igra tako nonšalatno, bez obzira na samopouzdanje koje poseduje, što je Milojević video i izveo ga iz igre posle sat vremena igre.

Marko Marin
Marko Marin foto: Nemanja Nikolić

Marko Marin

Fantastično je u 15. minutu pronašao Pavkova i potvrdio reči iz Bavarske da je upravo on Mesi iz Beograda. Trudio se da razigrava saigrače po bokovima i delio lopte u prostor kada god je mogao, doduše nekad je mogao i bolje. Možda je i centaršut mogao malo bolje da ga posluži večeras, ali sve bi mu bilo oprošteno da je savladao Nojera u 78. minutu meča posle lepog udarca desnom nogom.

Mateo Garsija

U odnosu na mečeve sa Jang Bojsom - prilično neprimetna partija mladog Argentinca. Istina, nije toliki broj napada išao preko njega, ali očigledno je da nije bio na visini zadatka u ovom susretu, iako se trudio i pretrčao mnogo kilometara uzduž i popreko. On je svakako dosadašnjim partijama pokazao kakav je fudbaler i koliko će značiti Zvezdi u ovoj sezoni.

Radživ van la Para
Radživ van la Para foto: Starsport©

Radživ van la Para

Pokazuje brzinu koja je falila timu po tom levom boku, vidi se da zna fudbala, ali jedan meč protiv Inđije zaista nije dovoljan da se uklopi u tim i zaigra protiv ovavkog Bajerna. Imao je nekoliko poteza viška večeras uz jedan ne baš precizan šut na gol. U nastavku će svakako predstavljati pojačanje za Zvezdu ukoliko uđe u formu koja ga je preporučila srpskom šampionu.

Milan Pavkov

Umalo da i Bajern počne da ima noćne more od Milana Pavkova. Malo mu je falilo da se proslavi i zatrese mrežu posle asistencije Marina, pa je zatim mogao i da lobuje Nojera, međutim nije se snašao u toj situaciji. Delovao je nekocentrisano i pomalo bezvoljno u drugom poluvremenu, pa je ustupio mesto Boaćiju.

IZMENE

Miloš Vulić (od 60. minuta)

Mnogi za njega govore da može da bude paklen igrač i pravo oktrovenje ove generacije. Igra bez straha i ne plaši se da preuzme odgovornost i konačno pokaže da njega može itekako da se računa, samo ako mu se da prava prilika. Ovaj debi u Ligi šampiona može da mu bude ogroman podstrek

Ostali nisu proveli dovoljno vremena na terenu kako bi se o njima pisalo (Boaći, Vukanović).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.