VEĆ SE SPREMA SKANDAL NA KOSOVU: Fudbalski savez tzv. države zabranjuje Zvečanu da igra sa Zvezdom!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

STRAŠNO!

VEĆ SE SPREMA SKANDAL NA KOSOVU: Fudbalski savez tzv. države zabranjuje Zvečanu da igra sa Zvezdom!

Da li je moguće da idu ovoliko daleko?

Objavljeno:

Crvena zvezda i Trepča iz Zvečana sa Kosova igraće u 1/16 finala Kupa Srbije, odlučeno je žrebom u Staroj Pazovi, ali odmah su se pojavila oštra protivljenja iz južne srpske pokrajine, tako da je sada pitanje hoće li do meča uopšte i doći.

Fudbalski savez takozvane države Kosovo (FSK) je još ranije najavio da neće dozvoliti utakmice koje organizuje Fudbalski savez Srbije (FSS) na okupiranoj teritoriji, otud i nova reakcija posle žreba koji je odredio da srpski šampion igra protiv Trepče na teritoriji Kosova.

FK Trepča
FK Trepča foto: Printskrin

Utakmica između Zvezde i Trepče trebalo bi da se odigra 25. septembra u Zvečanu, a prištinski portal Lajmi.net navodi da bi učešće Trepče bilo – nelegalno. Pre tri nedelje prištinski dnevni list Gazeta Ekspres je od generalnog sekretara FS tzv. Kosova Erola Salihua zatražio stav o učešću srpskih klubova sa Kosova u takmičenjima Srbije. Salihu je rekao da će vlasti na Kosovu morati da preduzmu neke korake, ako UEFA ne zabrani te utakmice.

- O tome smo takođe obavestili policiju. Ako ne odgovore, verujemo da vlada neće dozvoliti da klubovi dođu iz Srbije, jer je to protiv Ustava zemlje - rekao je Salihu, prenosi kosovo-online.com.

UEFA još uvek nije reagovala na učešće Trepče u takmičenjima koje organizuje FSS, mada se time, prema tumačenju prištinskih medija, krše pravila UEFA-e.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kosovo-online.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.