HET-TRIK TINEJDŽERA  NA DEBIJU: Napoli šokirao šampiona Evrope, veliki kiks Čelsija, Ajaks nastavlja gde je stao
Liga šampiona - logo, Foto: UEFA Champions League / promo

1. kolo grupne faze LŠ

HET-TRIK TINEJDŽERA NA DEBIJU: Napoli šokirao šampiona Evrope, veliki kiks Čelsija, Ajaks nastavlja gde je stao

Sve promene rezultata, strelce, ali i snimke golova sa utakmica koje su odigrane ovog utorka mogli ste da pratite uz Espreso.co.rs

Objavljeno: 23:01h

Nova sezona Lige šampiona startovala je utakmicama u E, F, G i H grupi, odnosno dan pre nego što jedini srpski predstavnik Crvena zvezda otvori takmičenje protiv Bajerna u Minhenu.

Pretendenata na "ušati trofej" je, kao i uvek, mnogo - od Juventusa, preko Barselone, Mančester Sitija, Real Madrida, Pari Sen Žermena do branioca trofeja Liverpula, ali se tu krug svakako ne zatvara.

Već prvog dana viđeno je nekoliko iznenađujućih rezultata. Lajpcig je u gostima slavio sa 2:1 nad Benfikom, Valensija je na Stamford Bridžu bila bolja od Čelsija, Napoli je savladao šampiona Evrope Liverpul sa 2:0, dok je dosta više golova bilo na mečevima u Amsterdamu i Salcburgu. Ajaks je slavio nad Lilom sa 3:0, dok je Salcburg bio bolji od Genka sa velikih, velikih 6:2. Jedini meč bez pogodaka odigran je u Dortmundu, gde su Borusija i Barselona remizirali.

Najinteresantnije je definitivno bilo na terenu debitanta Salcburga, koji je uz het-trik tinejdžera Erlinga Halanda postigao čak šest pogodaka na svom prvom nastupu u eliti.

Verovali ili ne, na utakmici Ajaks - Lil, iako smo videli tri gola u mreži francuskog tima, Dušan Tadić nije imao nijednu asistenciju, ali je na drugi, krajnje simpatičan način dospeo u centar pažnje.

Pogotke za Napoli postigli su Dris Mertens i Fernando Ljorente.

Za Valensiju i pobedu nad Čelsijem strelac je bio Rodrigo, posle dobro izvedenog slobodnog udarca i centaršuta Danija Pareha.

Sve promene rezultata, strelce, ali i snimke golova sa utakmica koje su odigrane ovog utorka mogli ste da pratite uz Espreso.co.rs...

90+2 - Napoli je poveo sa 2:0 i stavio tačku na ovaj meč. Šampion Evrope Liverpul je očajno krenuo u odbranu titule, ali setimo se prošle sezone, Redsi nisu imali nijedan trijumf na strani u grupnoj fazi. Strelac gola je bio Fernando Ljorente, koji je i prošle sezone dao jedan važan gol za Totenhem u Ligi šampiona.

86' Čelsiju je posle dugog pregleda VAR snimka sviran jedanaesterac. Ros Barkli ga je izveo, ali je pogodio prečku. Pored Vilijana i Žoržinja živih, neverovatno je da pored njih šutira neiskusni Barkli koji je pre nekoliko minuta ušao u igru.

85' Benfika se vraća u meč, ali možda prekasno. Strelac je Haris Seferović, asistent Rafa Silva, ali teško da će Orlovi uspeti išta da izvuku iz ovog meča.

83' Napoli je poveo protiv šampiona Evrope sa bele tačke. Liverpul gubi, Adrijan nemoćan ovog puta, strelac je bio Dris Mertens.

79' Novi gol za Lajpcig, strelac je opet Timo Verner, i to posle upotrebe VAR tehnologije, jer se sumnjalo na to da je u pitanju bio ofsajd. Međutim, nije bilo ofsajda, pa je pogodak priznat. Procenite sami da li je možda nedozvoljene pozicije ipak bilo. Da li je ovo prva sporna VAR odluka u sezoni?

74' Hladan tuš na Stamford Bridžu. Kepa je savladan, strelac je Rodrigo, ali pravo je pitanje kako je Čelsi uspeo da primi pogodak od ovoliko defanzivno nastrojene Valensije. Jedan prekid je bio dovoljan, asistent je bio Dani Pareho, a pogodak je pao posle odskoka lopte ispred same gol linije. Najskuplji golman na svetu nije mogao da uradi ništa.

69' Šok u Lisabonu, Benfika gubi od Lajpciga. Timo Verner je strelac veoma bitnog gola za svoj tim.

66' Salcburg vodi sa ogromnih 6:2, ovoga puta strelac je bio Andreas Ulmer.

62' Ajaks vodi sa 3:0, ovoga puta Taljafiko je strelac, a asistent Hakim Ziješ.

62' Marko Rojs je promašio penal. Barselona je kiksnula u odbrani, Nemac preuzeo odgovornost, ali mu je Mark Andre ter Štegen maestralno odbranio.

54' Genk smanjuje na 2:5 u Salcburgu, ali teško da će moći još do tri gola. Strelac je bio Samata, a asistent Bongonda.

51' Možda nije gol, ali jeste neverovatna odbrana Adrijana za Liverpul. Dris Mertens je šutirao posle jednog centaršuta sa par metara, a bivši čuvar mreže Vest Hema je napravio paradu koja vrlo lako može da bude kandidat za odbranu sezone u Ligi šampiona.

49' Ajaks vodi sa 2:0 protiv Lila, štoper Edson Alvarez je strelac. Verovali ili ne, opet nije asistent bio Tadić. Ovoga puta, loptu je Meksikancu doturio Dijego Neres.

46' Počela su druga poluvremena širom Evrope.

POLUVREME! Ukupno sedam golova viđeno je na šest utakmica, ali od toga čak šest na utakmici u Salcburgu.

45+2 - Ovo nije normalno! Genk se potpuno otvorio, a Salcburg to iskoristio. Rezultat je 5:1, strelac je Soboslaj, momak rođen 2000. godine. Puče petarda u prvom poluvremenu, još jedan tinejdžer je strelac.

45' 19-godišnjak iz Norveške rođen u Engleskoj Erling Haland postigao je het-trik na debiju u Ligi šampiona. Ovo je neverovatno, zamislite samo koliko mu je cena skočila samo za ovih 45 minuta.

40' Kakva utakmica u Salcburgu. Genk je smanjio na 1:3, strelac je tragičar kod trećeg gola domaćina - Lukumi. Veoma loša reakcija Salcburgovih igrača posle jednog naizgled bezopasnog prekida.

36' Genk ne zna šta ga je snašlo. Salcburg vodi sa 3:0, sada strelac nije bio Haland, već He-Čan Hvan.

34' Salcburg vodi sa 2:0! Novi gol Halanda! Neverovatan momak, ovo mu je 16. gol na devet mečeva. I to na nepunih devet, jer je ovde tek protekao jedan deo prvog poluvremena.

18' Ajaks je poveo na Johan Krojf Areni. Nikolas Taljafiko je centrirao, Kvinsi Promes se pogodio na daljoj stativi. Čudo, ali Tadić nije asistent :) Doduše, odvukao je jednog štopera, ostavivši tamnoputom brzonogom napadaču dosta prostora da bira gde će glavom da smesti loptu u mrežu.

15' Nema golova ni na jednom drugom terenu, upravo je Hakim Ziješ pogodio mesto na kom se spajaju stativa i prečka u Amsterdamu protiv Lila.

2' Salcburg već vodi protiv Genka, strelac je Erling Braut Haland, koji je dobio sjajnu loptu od Minamina i pogodio donji levi ugao. Ekipa koju je Zvezda prošle godine pobedila u plej-ofu, dakle, odlično je počela svoju evropsku avanturu. Bio je ovo Halandov 15. gol na devet utakmica ove sezone. Svaka čast na učinku.

1' Svih šest utakmica u terminu od 21 čas je počelo.

20.25 - Srpski arbitar Srđan Jovanović sudi, a Dušan Tadić je kapiten Ajaksa na meču sa Lilom.

20.21 - Evo i sastava za reprizu duela iz Zvezdine prošlogodišnje grupe Napoli - Liverpul.

20.14 - Evo i prvih postava za meč između Čelsija i Valensije.

20.05 - Poznate su početne postave na derbiju kola u Dortmundu.

Borusija: Burki, Hakimi, Hummels, Ajanji, Gereiro, Vitsel, Dilejni, Sančo, Rojs, Azar, Alkaser

Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Lengle, Alba, Buskets, Artur, De Jong, Grizman, Suarez, Fati

20.00 - Evo i svih mečeva koji će se odigrati u narednih 24 sata.

Utorak:

Grupa E: 21.00 Napoli – Liverpul 21.00 Salcburg – Genk

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa F: 18.55 Inter – Slavija 21.00 Borusija – Barselona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa G: 18.55 Lion – Zenit 21.00 Benfika – Lajpcig

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H: 21.00 Ajaks – Lil 21.00 Čelsi – Valensija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sreda:

Grupa A: 18.55 Klub Briž – Galatasaraj 21.00 PSŽ – Real

Grupa B: 18.55 Olimpijakos – Totenhem 21.00 Bajern – Crvena zvezda

Grupa C: 21.00 Dinamo Zagreb – Atalanta 21.00 Šahtjor – M. Siti

Grupa D: 21.00 Atletiko – Juventus 21.00 Leverkuzen – Lokomotiva

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.