HRVAT ŠOKIRAO HRVATE: Bruka za vicešampione sveta u kvalifikacijama za EURO!
Foto: AP

kvalifikacije za euro

HRVAT ŠOKIRAO HRVATE: Bruka za vicešampione sveta u kvalifikacijama za EURO!

Neočekivan rezultat

Objavljeno: 21:56h

Veliko iznenađenje dogodilo se u 5. kolu ‘E’ grupe kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, vicešampion sveta se obrukao.

Ako fudbalerima Hrvatske stane knedla u grlu, onda je to kada se pomene Azerbejdžan. Tim koji pet kola nije osvojio nijedan bod uspeo je da saplete Hrvatsku. Na stadionu Nefčija u Bakuu, Azerbejdžan je odigrao 1:1 sa Hrvatskom.

Sjajno je trener Azera Jurčević, inače Hrvat, skautirao svoje sunarodnike. Hrvatska je brzo povela posle kontroverznog penala u 11. minutu. Strelac je bio slavljenik Modrić, koji je napunio 34 godine.

‘Kockasti’ su dva minuta kasnije imali dve sjajne šanse preko Rebića, ali je oba puta golman Baljev bio sjajan. U 24. minutu sa distance je pokušao Vlašić, ali je Balajev napravio novu paradu. Azerbejdžan je prvi put zapretio u 33. minutu, ali je šut Šejdaeva odbranio Livaković. Do kraja prvog dela igre Vlašić je imao još jednu šansu, ali je golman domaće ekipe bio neverovatan.

Selekcija Zlatka Dalića se neverovatno povukla u drugom poluvremenu i dala šansu Azerima da napadnu. Sve to je ‘kockaste’ skupo koštalo u 72. minutu kada je Kalilzada promešao odbranu Hrvatske, jednog za drugim prolazio Bartoleca, Brozovića, Lovrena i Vidu i pogodio za 1:1.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.