RADI SE O NEČEMU ŠTO PODSEĆA NA TENK: Stefanović otkrio sve o vozilu sa Marakane!
Nebojša Stefanović, Foto: Beta/Miloš Miškov

bezbedno je

RADI SE O NEČEMU ŠTO PODSEĆA NA TENK: Stefanović otkrio sve o vozilu sa Marakane!

Stefanović je rekao da je u pitanju maketa tenka koja ima gusenicu i naglasio da je izvršena kontradiverziona pretraga

Objavljeno: 16:21h

Zvezdin tenk koji je postavljen ispred Marakane na platou kod severne tribine, izazvao je i reakciju ministra policije Nebojše Stefanovića, koga su novinari pitali šta misli o tom činu.

Stefanović je rekao da je u pitanju maketa tenka koja ima gusenicu i naglasio da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.

- Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život. Tužilaštvo se izjasnilo da tu nema elemenata krivičnog dela. Da nema ničega što se radi po službenoj dužnosti. Policija više nema ni osnov za dalje postupanje. Na maketi ne postoji bilo šta što može fizički da ugrozi živote građana - rekao je Stefanović.

Tenk
Tenk foto: Starsport©

On je preneo da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavestilo i Vojsku Srbije.

- Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva - objasnio je on, ali je donekle i zabrinuo Delije rekavši da komunalni organi treba da utvrde da li Zvezdin tenk može da stoji ispred Marakane, jer mora da se utvrdi da li maketa zauzima parking ili neku drugu vrstu površine, pa da deluju u skladu sa tim.

Na pitanja o večerašnjoj utakmici, Stefanović je rekao da ne očekije značajnije probleme i pozvao posetioce stadiona da navijačka strast ne naruši tu lepu sliku.

Meč između Zvezde i Jang Bojsa na programu je na Marakani od 21.00. U prvom meču je rezultat bio 2:2, pa crveno-beli imaju povoljan rezultat pred revanš, jer im je dovoljan i remi bez golova ili 1:1, da prođu u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.