ESPRESO ANALIZA: Veliki igrači daju gol i kad loše igraju! Tumbo, treba li ti levi bek?
Tošić je doneo pobedu Partizanu, Foto: Starsport©

IZ NAŠEG UGLA

ESPRESO ANALIZA: Veliki igrači daju gol i kad loše igraju! Tumbo, treba li ti levi bek?

Crno-beli navijači videli su i bolje predstave svog tima ove sezone u Evropi, ali ni ovaj rezultat nije toliko loš pred revanš

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Partizan je uspeo da slavi nad Moldeom sa 2:1 posle preokreta u režiji Zorana Tošića, Sejdube Sume i Slobodana Uroševića, pa tako sa blagom prednošću putuje u Norvešku na revanš koji se igra za sedam dana.

Još jedan meč deli izabranike Sava Miloševića da se dokopaju evropske jeseni, ali po onome što je Molde prikazao za onih 180 minuta sa Čukaričkim i sada 90 u Humskoj, neće biti nimalo lako.

Ovako je naš reporter video igru pojedinaca iz beogradske ekipe:

Vladimir Stojković

Fantastičnom odbranom šuta sa 20-ak metara, onoga što mu je kroz karijeru zadavalo mnogo muka, otvorio je utakmicu. Opet je imao jedno nesigurno istrčavanje u 36. minutu, kada umalo nije došlo do nesporazuma sa Vujačićem, ali se Crnogorac snašao i u poslednji čas izbio loptu u aut. U samom finišu utakmice imao je jednu reakciju u svom stilu u situaciji 1 na 1, koja je spasila Partizan remija od 2:2.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojković foto: Dado Đilas

Nemanja Miletić

Bio je jedan od igrača koji je stajao pored Matisa Bolija kada je postigao pogodak. Nije uspeo dobro da ga zatvori u triju sa Vujačićem i Ščekićem, tačnije ovaj ih je lažnjacima "izbacio". Znao je za bolje partije, i u drugom poluvremenu je ispao u nekoliko navrata, posle čega je Molde bio opasan. Boli mu je brzinom pravio ogromne probleme, ali srećom nije uspeo da kapitalizuje na tome više od jednom.

Igor Vujačić

Odlično ušao u meč sa dve više nego sigurne intervencije glavom u prva dva minuta posle solidnih pokušaja Moldea, a onda i fantastičan klizeći start koji je osujetio priliku 1 na 1. U 40. minutu je imao dobru priliku da zapreti glavom, ali se nije najbolje snašao. Posle toga je pored njega postignut pogodak, ali se u drugom poluvremenu konsolidovao i unosio dosta sigurnosti kolegama.

Strahinja Pavlović

Manje primetan deo štoperskog tandema, ali kada god je trebalo, bio je na pravom mestu da interveniše, ukliza, ispuca loptu. Nije kriv za gol, jer je Boli ušao po desnom boku crno-bele odbrane kada ga je postigao.

Slobodan Urošević

Siguran u defanzivi, nastavio je dobru igru iz Malatije. Za nekoga ko nije ni prošao prvi deo priprema na Zlatiboru, više nego zadovoljavajuća partija. U 78. minutu je ušao u priliku 1 na 1 sa golmanom gostiju, koji mu je odbranio šut i odbio loptu do Asana, koji nije bio precizan sa par metara. Međutim, samo šest minuta kasnije njegova konstantna ubacivanja urodila su plodom, kada je prodro u kazneni prostor, dobio loptu od Asana, pa asistirao Tošiću za gol. Ukoliko Tumbaković ne veruje u Rodića i Bogosavca na poziciji levog beka, Urošević mu se na najbolji mogući način preporučio.

Slobodan Urošević
Slobodan Urošević foto: Starsport©

Saša Zdjelar

Nije bilo dela terena na kom Zdjelar bar jednom nije prišao da pomogne, pritisne, odloži loptu. U 28. minutu imao je pravu minijaturu, kada je prvo oteo loptu u opasnoj zoni, a onda i maestralno spojio Sadika sa golom, ali se ovaj loše snašao.

Aleksandar Šćekić

I pored solidne defanzivne predstave, njegova nemogućnost da pronađe pravi završni pas u nekim situacijama iritirala je prisutne na stadionu u Humskoj. U dva navrata u prvih 45 minuta nije uspeo da pronađe potpuno slobodnog igrača, a jedan od tih pogrešnih pasova prethodio je napadu Moldea iz koga je postignut vodeći pogodak.

Zoran Tošić

Nije ga bilo gotovo nigde u napadu, sve do tog prvog minuta nadoknade kada je asistirao Sumi. Odlično se snašao na malom prostoru i pokazao da i dalje poseduje umetnost u svojim nogama, kao i da mu je dovoljno veoma malo da demonstrira nešto od onoga što je pokazivao u dresu CSKA. U 84. minutu, opet je to demonstrirao, postigavši gol posle pasa SLobodana Uroševića. Velikim igračima je potrebno malo, oni mogu da postignu gol i kada, nominalno rešeno, lošije deluju na terenu.

Tošić slavi gol
Tošić slavi gol foto: Starsport©

Sejduba Suma (od 73. minuta Natho)

Veoma zapažen u igri iza lopte. U početnim minutima, kada je Molde pritiskao, vraćao se čak i da pomogne bekovima i zadnjem veznom. U dosta situacija pomagao je i u presingu, poprilično uspešno. A, onda, njegov momenat inspiracije doneo je Partizanu rezultatsko poravnanje u nadoknadi prvog poluvremena. Odlično se okrenuo i još lepše zakucao loptu iza leđa golmana Kraninksa - i to levom nogom.

Filip Stevanović (od 62. minuta Takuma Asano)

Ušao u meč vidno hrabrije nego protiv Malatije pre dve nedelje. U nekoliko navrata je na čist individualni kvalitet uspeo da zadrži loptu, napravi polukontre svoje ekipe, ali nije uspevao da pronaše završni pas. Njegov šut ka golu bio je prvi na meču, ali ga je osujetio golman Kraninks.

Umar Sadik (od 45. minuta Ognjen Ožegović)

Nesiguran. Osim što je mnogo puta izgubio loptu okrenut leđima golu, promašio je najbolju priliku u prvih 45 minuta, kada je dobio magičan pas preko odbrane od Zdjelara. Zato je zamenjen odmah na poluvremenu. Imao je i nekoliko pokušaja iz daljine, ali nijednom nije dobacio do gola.

Umar Sadik
Umar Sadik foto: Starsport©

Izmene:

Ognjen Ožegović od 46. minuta:

Ništa specijalno nije prikazao u drugom poluvremenu. Imao je jedan solidan prodor, kada je driblao umesto da centrira, a onda je posle lepog prodora Asana i centaršuta po zemlji promašio celu loptu u više nego dobroj poziciji.

Takuma Asano od 62. minuta:

Kada je imao prostora, što nije bilo toliko često, pravio je višak po levoj strani. Jednom je uspeo lepo da centrira, ali je Ožegović tu šansu bacio u nepovrat, da bi i sam par minuta kasnije promašio neverovatnu šansu posle slabe reakcije odbrane Moldea.

Takuma Asano
Takuma Asano foto: Starsport©

Bibras Natho od 73. minuta:

Prekratko na terenu da bi išta pokazao. Imao je jedan izblokiran udarac i par solidnih dodavanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.