ČUKARIČKI PREDSTAVIO NAJVEĆE POJAČANJE: Počeo sam kao džudista, a završio kao napadač! Napadamo plasman u Evropu!
Ibrahima N'Dijaje je novi fudbaler Čukaričkog, Foto: Printscreen/Youtube

POJAČANJE

ČUKARIČKI PREDSTAVIO NAJVEĆE POJAČANJE: Počeo sam kao džudista, a završio kao napadač! Napadamo plasman u Evropu!

Ndiaje je za klupski sajt kazao i da je kao dečak trenirao džudo, ali i da pre dolaska u Napredak ništa nije znao o Srbiji

Objavljeno:

Novi fudbaler Čukaričkog Ibrahima N'dijaje je rekao da veruje da će sa novim klubom izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja.

Konkurencija u Superligi Srbije je jaka, a Brđani imaju mlad tim.

- Smatram da Čukarički, iako ima vrlo mlad tim, može da ponovi rezultat sličan prošlogodišnjem, konkretno da se izbori za novi plasman u Evropu - rekao je Ndiaje.

Senegalac je potpisao trogodišnji ugovor s klubom s Banovog brda, posle šest sezona u Napretku.

- Čukarički je za mene ozbiljan, organizovan klub, uvek sa ambicijama da bude u vrhu tabele, među četiri prvoplasirane. To je prilika i motiv više za mene da se dokažem u takvom klubu. Igrao sam ove sezone taj jedan meč, upravo protiv Čukaričkog, gledao sam i evropske mečeve protiv Banantsa i Moldea. Ekipa jeste prilično mlada, ali veoma talentovana. Takođe, trener forsira ofanzivni stil igre, sa visokim presingom, meni lično to baš odgovara, mislim da tu najviše mogu da pružim - kazao je Senegalac.

Kad je pričao o tome na kojim pozicijama u timu može da igra, Ndiaje je pomenuo i nekadašnjeg saigrača u Napretku, sadašnjeg sportskog direktora Čukaričkog Nenada Mirosavljevića.

- Moja prirodna pozicija je napadač, ali tokom karijere igrao sam i u veznom redu, i levo i desno. Znate kako, kad u klubu imate jednog Nenada Mirosavljevića u špicu, a takav je slučaj bio u Napretku, teško da možete pre njega u startnu postavu. Morate da čekate, ili da igrate na nekoj drugoj poziciji u timu. E sad, šta ću igrati u Čukaričkom, odlučiće trener u dogovoru sa stručnim štabom. Takođe, i kad ću debitovati, da li će to biti protiv Rada ili kasnije - rekao je on.

Ndiaje je za klupski sajt kazao i da je kao dečak trenirao džudo, ali i da pre dolaska u Napredak ništa nije znao o Srbiji.

- Džudo sam počeo da treniram sa devet godina, a fudbal nešto kasnije. Jedno vreme sam se i paralelno bavio sa oba ova sporta. Ali, kao i u Srbiji, i u Senegalu se deca najpre na ulici susretnu sa fudbalskom loptom, to su bili i moji prvi počeci, pre nego što sam otišao u Akademiju fudbala Linguer. Pozvao me je Amara Traore, nekadašnji selektor Senegala, koji je tada vodio i pomenutu školu fudbala. Posle tri i po godine, kontaktirali su me ljudi iz Napretka, u Kruševac sam došao sa 17 godina na probu. Kad sam dolazio, nisam znao baš ništa o Srbiji, samo sam čuo za ime države. Bio sam vrlo mlad, prvo sam prošao 15-dnevnu probu, a sećam se samo da je bio septembar mesec i da mi je bilo baš hladno. Vratio sam se potom u Senegal do punoletstva, u međuvremenu u januaru 2012. napunio 18 godina i potpisao za Napredak. Lepo su me svi prihvatili, u klubu su bili i Regan, Frimpong, tako da mi je bilo mnogo lakše da se adaptiram, čak sam i živeo sa njima - rekao je popularni Ibra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.