SRBI PRVO SKOČITE, PA RECITE HOP: Uče li Švajcarci zvezdaše važnu lekciju ili se podsmevaju slavlju crveno-belih?
Miloš Degenek, Foto: FK Crvena zvezda

analiza tamošnjeg novinara

SRBI PRVO SKOČITE, PA RECITE HOP: Uče li Švajcarci zvezdaše važnu lekciju ili se podsmevaju slavlju crveno-belih?

Sećanja ne daju golove, ali mogu biti zlata vredna - napisao je švajcarski novinar

Objavljeno:

Novinar švajcarskog Blicka Alan Kunc je na pomalo podrugljiv način prokomentarisao meč Crvene zvezde i Jang Bojsa, koji je u Bernu završen bez pobednika - 2:2.

Njemu je bilo čudno što su u Zvezdi zadovoljni rezultatom, kao da dva gola u gostima u remiju nisu dobar adut pred utakmicu na svom stadionu - komentar prenosimo u celosti.

- Samo 2:2 protiv Crvene zvezde. Srbi su igrali i slavili. U miks zoni su jedni čestitali drugima. To je kao kada slaviš što ti je sviran penal, lopta nije još u mreži. Još nisi ništa osvojio i pobedio, ali možeš da izgubiš sve.

Sada je Zvezda ta koja može da izgubi sve. Naravno, atmosfera na Marakani će oduzeti dah i biće impresivna. Ali kada je atmosfera dala gol? Da li decibeli daju gol? Nikad, koliko ja znam.

Na terenu, igrači Jang Bojsa neće biti pogođeni bilo čim, neće biti bacanja predmeta i rasističkih pevanja, teren je propisanih normi, trava je zelena, protivnik ima 11 igrača, VAR neće primetiti atmosferu u kombiju.

U Jang Bojsu znaju da imaju vrhunskog golmana Milana Borjana i svetsku klasu plejmejkera Marka Marina. Ali ostatak? Odbrana? Pa...

Može da se slomi, evo i sećanja iz prošle sezone. Startna pozicija protiv Dinama iz Zagreba je bila skoro ista. Samo 1:1 na stadionu Švajcarska. Razočarenje. A onda je Jang Bojs otputovao u Zagreb i pobedio bolju ekipu od Crvene zvezde. Sećanja ne daju golove, ali mogu biti zlata vredna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.