ŠVAJCARSKI SAT JE SPREMAN DA SE POKVARI: Zvezdo, nisi više mala, sad zasijaj jače nego ikad!
Zvezdo, nisi više mala, sad zasijaj jače nego ikad!, Foto: EPA/Anders Kjaerbye

espreso na licu mesta

ŠVAJCARSKI SAT JE SPREMAN DA SE POKVARI: Zvezdo, nisi više mala, sad zasijaj jače nego ikad!

Od specijalnog izveštača iz Berna

Objavljeno: 17:47h
Nikola Husein

Još samo dva koraka dele Crvenu zvezdu od Lige šampiona. Prvi korak je večeras od 21 čas u Bernu kada će ukrstiti snage sa ekipom Jang Bojsa i pokušati da već u prvom meču izbori pozitivan rezultat pred meč u Beogradu.

Da će biti lako neće, ali izabranici Vladana Milojevića su pod njegovom palicom već više puta pokazivali da za njih bitni mečevi ne predstavljaju problem i takve utakmice igraju bez straha. Prisetimo se redom Krasnodara, Kelna oba puta, Arsenala u Londonu, pa čak i CSKA, zatim naredne sezone Trnava, Salcburg, Liverpul i meča od pre nekoliko dana u prestonici Danske.

Jang Bojs nije nepremostiva prepreka iako po Transfermarktu imaju vredniji tim od srpskog šampiona, a posebnu snagu će crveno-belim momcima dati huk sa tribina gde se očekuje više hiljada Delija, pa im atmosfera na stadionu neće biti problem, već naprotiv...

Nije nepoznanica da Zvezda ima armiju navijača u zapadnoj Evropi, pa će tako posle epskog meča u Salcburgu i više od pola stadiona obojenog u crveno-belo, fudbalska elita imati još jednu priliku da vidi gomilu navijača beogradskog tima kako okupira stadion koji nije Marakana i nosi svoj klub do dobrog rezultata.

Kreće konačna bitka za Ligu šampiona. Zvezda će večeras (21.00) u Bernu probati da izvuče što bolji rezultat pred revanš na Marakani. Dvojka bi bila idealna, kvota na nju je 4,30, iks je 3,40, a pobeda Jang Bojsa 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Jang Bojs - Crvena zvezda.

Vratimo se vinovnicima večerašnjeg meča i onome što zanima sve ljubitelje fudbala, a to je - koji tim će se suprotstaviti prvaku Švajcarske. Dileme postoje, vezane najviše za ofanzivni deo, pa će to biti i najteže "pročitati".

Najnovije pojačanje Zvezde, mladi Mateo Garsija može da bude kec iz rukava Vladana Milojevića i zamka za disciplinovane Švajcarce, ali ga ne treba očekivati u startnoj postavi. Sam Argentinac je rekao da nije spreman za ceo meč, pa je realnija opcija da uđe u igru u drugom poluvremenu i svojom brzinom pozitivno utiče na igru tima sa Marakane.

foto: FK Crvena zvezda

Neubedljivi Mirko Ivanić će morati da se spusti malo niže i pripomogne Kanjasu zbog suspenzije Jovančića, pa treba očekivati malog defanzivniju ulogu igrača od koga se i dalje mnogo očekuje.

Ne treba zanemariti ni Vulića i Petrovića koji su svojim igrama u domaćem prvenstvu zaintrigirali navijače i pokazali da na njih može ozbiljno da se računa, pa ne treba isključiti mogućnost da neko od njih dobije svojih "5 minuta" u najbitnijem meču sezone.

Ivanić se očekuju na poziciji centralnog veznog
Ivanić se očekuju na poziciji centralnog veznogfoto: Starsport©

Tomane takođe čeka svoju šansu u špicu napada, ali Boaći je golom u Kopenhagenu "kupio" mesto za ovaj susret i dobiće joj jednu šansu da vrati stari sjaj na koji su navikli navijači Zvezde.

Ipak, najrealnijih startnih 11 koji će istrčati na Stade de Suise su sledeći fudbaleri: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Ivanić, Kanjas, - Marin, Ben, Vukanović - Boaći

Ovo je tek prvo poluvreme, a nema sumnje da će osokoljeni ludilom iz Kopenhagena, igrači srpskog šampiona dati sve od sebe da i ovoga puta pokupe pelcer sa gostujućeg terena i u Beogradu prvi put u istoriji slaviti ulazak u Ligu šampiona!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.